20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Čitulje prekrivaju izloge u Srebrenici

SREBRENICA – Broj poslovnih prostora u Srebrenici koji ostaju prazni zbog prestanka rada i zatvaranja privatnih radnji u stalnom je porastu.

Čitulje prekrivaju izloge u Srebrenici (2)Izlozi tih radnji brzo se pretvaraju u oglasna mjesta, a najčešće se koriste za lijepljenje čitulja, kojima se obavještava sve manji broj preostalog stanovništva da se upokojio neko od njihovih sugrađana.

Jedan dovitljivi penzioner u ovoj varošici zapazio je da se povećava broj čitulja, ali da se, istovremeno, smanjuje broj penzionera, kao i broj ožalošćenih navedenih u čituljama.

Čitulje prekrivaju izloge u SrebreniciPorast zatvorenih poslovnih prostora pokazuje da se od 1996. godine konstantno smanjuje broj stanovnika, uprkos povratku Bošnjaka.

Sve manje potrošača ulazi u preostale prodavnice i ugostiteljske objekte, a sve više njihovih imena je na čituljama nalijepljenim na izlozima već zatvorenih radnji.

Smanjenje broja ožalošćenih dovodi opet do daljeg zatvaranja poslovnih objekata, odnosno trgovačkih i ugostiteljskih radnji, zbog čega ožalošćeni ostaju bez posla, budući da je sve manje onih koji se u njima snabdijevaju.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se