18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Zvornik: Parastos za 25 boraca VRS

U zvorničkom naselju Čelopek danas je služen parastos za 25 boraca Vojske Republike Srpske, a potom je poručeno da su oni pali za slobodu i da srpski narod ne treba da se plaši deklaracije Bakira Izetbegovića.

– Naša zakletva je bila i ostaće Republika Srpska – poručio je sekretar zvorničke Boračke organizacije Aleksandar Despotović.

On je rekao da je srpski narod dovoljno jak da se suprostavi ovakvoj i sličnim deklaracijama koje nikome nisu niti će donijeti dobro.

On je istakao da je sve ono što se radi u Sarajeva još od 1992. godine sada stavljeno na papir.

– Možda kreatori „nove deklaracije“ misle da je ranija „Islamska deklaracija“ pala u zaborav kod većine Bošnjaka, pa je sada osvježavaju i oživljavaju – ocijenio je Despotović.

Predsjednik Mjesnog odbora Boračke organizacije u Čelopeku Cviko Erić rekao je da je oko 300 boraca iz ovog mjesta bilo u Vojsci Republike Srpkse, a da je 25 poginulo, uglavnom, na liniji razdvajanja sa muslimanima.

Erić je rekao da će spomenik poginulim borcima, koji je podignut prije nekoliko godina, biti nadograđen sa dvije nove ploče, od kojih će na jednom biti usklesana imena civilnih žrtava rata, a na drugoj imena boraca koji su u Drugom svjetskom ratu branili ognjišta od najezde ustaša i drugih neprijatelja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se