12 C
Zvornik
19. април 2024.

Kovačević: Opozicija da gradi jedinstvo sa izbornim pobjednicima u Srpskoj a ne u Sarajevu

BANJALUKA – Očigledno je da Srpska demokratska stranka /SDS/ ulaže maksimalne napore ne bi li nekako pažnju domaće i međunarodne javnosti skrenula sa opasne deklaracije i politike ucjena SDA prema Republici Srpskoj, a sve s ciljem kako bi za sve probleme u BiH sramno optužili Republiku Srpsku i SNSD, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

„Iako Mladen Bosić na jedan jadan i neargumentovan način optužuje SNSD za koaliciju sa SDA, evidentno je da su oni na istom zadatku i da se na tom planu nije promijenilo ništa od 2014. godine kada ih je SDA mimo izborne volje građana Republike Srpske odabrala za svoje male partnere“, istakao je Kovačević.

On je rekao da je u tom smislu aposlutno tužno slušati sa kakvom poniznom zaljubljenošću u Sarajevo i sarajevske političare govori Bosić kada kaže da je „u Sarajevu neka druga igra sa nekim drugim igračima“.

„Iz svega ovoga je očigledno da je ovakva politika SDS-a dogovorena sa SDA a sve sa ciljem da se onemogući implementacija izbornih rezultata iz Republike Srpske i da poslušni ministri iz poraženih stranaka iz Republike Srpske ostanu u nedogled u tehničkom mandatu Savjeta ministara BiH, jer ko bi drugi iz Srpske, a da je normalan, mogao situaciju u kojoj Bošnjaci ucjenjuju Republiku Srpsku ulaskom u NATO da nazove nemoći SNSD-a i porazom Miloradom Dodika“, ocijenio je Kovačević.

On je rekao da još jednom koristi priliku da pozove ljude iz SDS-a i opozicije iz Republike Srpske da se urazume i da konačno shvate da ovdje nije ugrožen SNSD, već interesi i prava Republike Srpske.

„Ako im je do tih interesa i prava Republike Srpske iole stalo, onda bi bilo pametno da konačno počnu da grade jedinstvo sa izbornim pobjednicima iz Republike Srpske, a ne iz Sarajeva“, poručio je Kovačević.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se