18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Cvijanović: Komšić političko vrijeme troši na imaginaciju

PELAGIĆEVO – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da član Predsjedništva BiH Željko Komšić troši svoje političko vrijeme na imaginaciju i promovisanje koncepta koji ne može da uspije.

„Ne može uspjeti koncept brisanja granica na unutrašnjem planu u smislu da nemate entitete, da to postaju neke regije, da imate jednog predsjednika, da maltene budu ukinute sve institucije koje su danas entitetske ili kantonalne“, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Pelagićevu.

Komentarišući Komšićevu izjavu da neće odustati od toga da srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika politički spriječi u „sprovođenju krize dalje militarizacije i destabilizacije BiH“, ona je ukazala na Komšićevu kompatibilnost sa onim što je usvojila Stranka demokratske akcije /SDA/ u svojoj deklaraciji.

Cvijanovićeva je podsjetila i da je u Predsjedništvu BiH sve što neko može da blokira ili usvoji zasnovano na propisanim procedurama.

„Ne znam koja to politička snaga stoji iza Komšića, ni kako on misli da može nekoga u nečemu sprečavati. Ne vidim tu nikakvu posebnu njegovu ulogu, ali ono u čemu vidim jeste promovisanje nekog koncepta za koji i on, kao i oni koji ga `filuju` takvim stvarima znaju da ne može da uspije“, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da nema ništa protiv toga da Komšić tako potroši svoje političko vrijeme, te istakla da uvijek postoji mogućnost izbora da li će neko slijediti neku političku imaginaciju ili biti usmjeren na ono što je realnost i nastojati da je poboljša.

„Ja sam za ovu drugu priču“, kaže predsjednik Srpske.

Cvijanovićeva je istakla da je političko vrijeme svih u Republici Srpskoj – građana, političara i institucija, usmjereno na to da BiH postane mjesto u kojem mogu izgrađivati Srpsku, a da se za to ne moraju nikome pravdati.

„U tom mjestu nećemo morati da se pravdamo zato što imamo policiju, nećemo morati da se pravdamo ni strancima, niti Sarajlijama. To treba da bude mjesto u kojem možemo da izgrađujemo Republiku Srpsku i zajedno promovišemo svaki važan projekat. Mi izgrađujemo Republiku Srpsku koja neće da bude smetnja nikome, ali nikome ni ne dozvoljava da joj bude smetnja“, poručila je predsjednik Srpske.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se