8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Cvijanović: Poštovanje dejtonskog Ustava osnov funkcionisanja BiH

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je u razgovoru sa kongresmenom u Predstavničkom domu SAD Tedom Dojčem u Vašingtonu da su međusobno uvažavanje i poštovanje dejtonskog Ustava osnov funkcionisanja BiH.

Ona je naglasila i da je, zahvaljujući decentralizovanoj strukturi koju je uspostavio Dejton, omogućeno da BiH funkcioniše u miru.

Cvijanovićeva je istakla da neformiranje legitimne vlasti koči napredak BiH na njenom evropskom putu i onemogućava realizaciju projekata koji su važni za unapređenje životnog standarda građana oba entiteta.

Ona je informisala sagovornika i o planovima za izgradnju Memorijalnog kompleksa Donja Gradina, te istakla će ovaj značajan projekat zajednički realizovati Republika Srpska i Srbija, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Na sastanku je razgovarano o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o bezbjednosnim izazovima u BiH i regionu, sa posebnim akcentom na migrantsku krizu, terorizam i povratak državljana BiH sa stranih ratišta.

Cvijanovićeva je u okviru posjete SAD razgovarala i sa predstavnikom USAID-a zaduženim za Evropu i Evroaziju Aleksandrom Sokolovskim o unapređenju saradnje s ciljem ekonomskog razvoja i zapošljavanja kroz privlačenje domaćih i stranih investitora.

Cvijanovićeva je istakla da su institucije Republike Srpske posvećene daljem sprovođenju ekonomsko-socijalnih reformi, te poboljšanju privrednog ambijenta, kao i životnog standarda svih građana.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se