5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Gejt obukao žutu majicu u Vlasenici

Pobjednik prve etape 13. biciklističke trke „Beograd – Banjaluka“ je Novozelanđanin Aron Gejt koji vozi za Irsku ekipu Evropo Rejsing.

Put od Obrenovca do Vlasenice prešao je za 4.13:36 časova i slavio ispred Mađara Atile Valtera (CCC), koji je zakasnio tri sekunde i Bendžamina Hila iz Australije koji vozi za Ljubljanu (+5 sekundi). Znalo se da će ova etapa biti najteža, a u potpunosti je opravdala epitet kraljevske.

Od prvog minuta trke krenula je žestoka borba, grupa od pet vozača odvojila se i vukla karavan sve do posljednjih tridesetak kilometara, kada je počeo ozbiljan uspon, a glavna grupa uhvatila bjegunce. Na kraju je najviše snage imao Gejt i zasluženo obukao žutu majicu poslije 194 iscrpljujuća kilometra.

– Bilo je vrlo teško, ali i zanimljivo, posebno kada smo ušli u Republiku Srpsku. Priroda je prelijepa, bez obzira što je vrlo brdovit teren. Moje timske kolege odradili su odličan posao i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu iako će biti vrlo komplikovano – rekao je Gejt koji je dobio majicu iz ruku prvog čoveka kompanije „Boksit“ Rajka Dukića, sponzora simbola pobjednika u biciklizmu.

Bijelu majicu namijenjenu najboljem mladom vozaču obukao je Valter, plavu majicu ta najboljeg brdskog vozača obukao je Johanes Šinagel (Maloja Pušbajkers), a crvenu za najboljeg sprintera zadužio je Florenca Kauera (Herman).

Vlaseničani su bili odlični domaćini, te svoje goste dočekali na najljepši mogući način, uz igru i pjesmu Kulturno- umjetničkog društva Prosvjeta i trubače. Lijepa uvertira bile su i biciklističke trke najmlađih.

– Veliko je zadovoljstvo biti domaćin ovakvog događaja. Ovo je bez sumnje najveći sportski događaj u istoriji Vlasenice. Impresioniran sam ovim što sam vodio, a vjerujem i svi naši građani, kao i građani susednih opština. Vidimo se i sljedeće godine – rekao je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Direktor trke Vladimir Kuvalja naglasio je da je prvog dana sve proteklo u najboljem redu, te da je organizatore pogledalo i vrijeme, s obzirom da je lagana kiša počela da pada odmah nakon što su biciklisti prošli kroz cilj.

Već sutra je na programu druga etapa koja kreće iz Vlasenice, a poslije 165 kilometara završava u Brčkom. Generalni pokrovitelji trke su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i Vlada RS sa premijerom Radovanom Viškovićem, a veliku pomoć pri organizaciji pružili su i Triglav osiguranje, Banjalučka pivara i kompanija M:tel. Trka završava u nedjelju u banjaluci kada će biti poznato i koji vozaž će osvojiti najviše bodova za Olimpisjke igre u Tokiju 2020. getaodine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se