18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Uhapšen Ognjen Vranješ

Nema kraja agoniji bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Ognjena Vranješa. Anderlehtov štoper je u ponedjeljak uhapšen na aerodromu u Šarloa budući da nije imao važeću dozvolu boravka. Kao izbjeglica bez papira, on je proveo noć u zatvorenom centru u Steenokkerzeeju.

 Vranješ je prošlog četvrtka putovao u Banjaluku kako bi proveo vikend s porodicom i prijateljima, daleko od briga koje ima u Anderlechtu.

Međutim, na povratku u Šarloa, bh. igrač je doživio neugodno iznenađenje. Na kontroli pasoša u Belgiji je ustanovljeno kako mu je boravišna dozvola istekla. Policajci su ga od tada tretirali kao ilegalnog u državi i zabranili mu ulazak na teritorij Belgije.

„Zaustavljena osoba je tvrdila da je igrač Anderlechta, ali nije mogla pružiti niti jedan dokaz za to“, napisao je odgovorni službenik u zapisnik.

Budući da BiH ne pripada Evropskoj uniji, Vranješ je morao imati uz sebe validnu vizu ili dokument o dozvoli boravka. Vranješ ima takvu dozvolu boravka na temelju ugovora o radu s Anderlehtom, ali je prošlog mjeseca ona obustavljena.

Policija u Šarloa je potpisala izjavu kako će ga prema proceduri poslati nazad u BiH, ali kako tu noć nije bilo letova za Banjaluku prebačen je u Stenokerzel, blizu aerodroma. Tamo je proveo noć u zatvorenom centru Karikole.

Već ujutro policija je dobila potrebne papire za puštanje Vranješa pa su mu omogućili pristup teritoriji Belgije.

klix.ba

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se