9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Vlada će pomoći Han Pijesku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Han Pijesku da će Vlada Srpske pratiti situaciju u toj lokalnoj zajednici i finansijski pomoći ukoliko bi došlo do pogoršanja prilika uzrokovanih vremenskim nepogodama.

Nakon sastanka sa načelnikom te opštine Vladom Ostojićem, Višković je rekao da je upoznat o trenutnom stanju u Han Pijesku.

„Dobili su struju, vodu, neke putne komunikacije su dobrim dijelom pročišćene, samo je ostalo da budu očišćeni putevi prema nekoliko naselja na rubnom području prema Rogatici i Sokocu, što bi trebalo da bude učinjeno danas ili sutra“, izjavio je Višković novinarima.

Višković je naveo da je njegova prva zvanična posjeta nekoj od lokalnih zajednica u Srpskoj, posjeta Han Pijesku jer je želio da se uvjeri kakva je trenutna situacija.

Ostojić je rekao da vanredno stanje u toj opštini još neće biti ukinuto jer su najavljene padavine u narednim danima.

„Čim prođe 20. januar i ako bude sve u redu, razmatraćemo pitanje ukidanja vanredne situacije“, naglasio je Ostojić i zahvalio premijeru Srpske za posjetu, te izrazio nadu da će Vlada biti u mogućnosti da im pomogne.

Prilike na Han Pijesku polako se normalizuju, iako još traje vanredna situacija, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić proglasio je 11. januara vanrednu situaciju u ovoj lokalnoj zajednici zbog elementarne nepogode nastale usljed obilnih snježnih padavina.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se