8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Vasilije Vujičić i Julijana Eleković sportista i sportistkinja godine grada Zvornika za 2018. godinu

ZVORNIK – Sportista godine grada Zvornika za 2018. godinu je džudista Vasilije Vujičić, a sportistkinja godine tekvodoistkinja Julijana Eleković. Njima je pehare i nagrade uručio gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović na manifestacije „Izbor sportiste godine grada Zvornika“ koja je održana u okviru „Svetosavske nedelje“ 22 put zaredom.

Vujičić je džudista je „Srpskog Sokola“ i reprezentativac BiH. U 2018. godini osvojio je prvo mjesto na seniorskom Prvenstvu Balkana, a drugo i treće mjesto na juniorskim evropskim kupovima u Sarajevu i Rumuniji. Jedini je sportista koji je nastupajući za neki sportski klub iz Zvornika bio izabran na treće mjesto među 10 najboljih sportista Republike Srpske ikada. Ovo je treči put da je proglašen za sportistu grada Zvornika.

Elekovićeva je član Tekvondo kluba „Srpski Soko“ i reprezentativka BiH. U 2018. godini osvojila je treće mjesto u kategoriji juniorki na Evropskom prvenstvu u Estoniji. Ujedno, juniorski je prvak Republike Srpske i vicešampion BiH.

Oboje su istakli da im priznanje znači veoma mnogo.

– Ovo priznanje mi veoma mnogo znači, jer sam najbolji u svom gradu odakle potičem i gdje jesam. U ovoj godini cilj mi je da se popnem za još neku stepenicu, odnosno na Svjetsko prvenstvo i možda da dođem do medalje – rekao je Vujičić.

Elekovićeva je je naglasila da joj je priznanje veliki motiv da nastavi da se bavi tekvondoom.

– U ovoj godini cilj su mi mnoga međunarodna takmičenja među njima Gran Pri koji će se održati u našem gradu, kao i Evropsko prvenstvo u Italiji – najavila je Elekovićeva.

Gradonačelnik Stevanović je čestitao svim dobitnicima priznanja istakavši da je veoma dobro što u našem gradu raste broj najmlađih sugrađana koji su uključeni u sportske treninge.

– Mi činomo sve da im stvorimo još bolje uslove pa tako ćemo za nešto više od mjesec dana pustiti u upotrebu novoizgrađenu sportsku dvoranu pri Osnovnoj školi u Karakaju koja je prilagođena i održavanju većih sportskih manifestacija, prije svega takmičarskih utakmica u odbojci i košarci. Mislim da je to još jedan iskorak naprijed, jer stvarajući mlade sportiste, stvarajući njihove radne navike, stvarajući njihov osjećaj za takmičenja i razvijajući njihov takmičarski duh mi kreiramo zdrave i jake sugrađane koji će biti spremni, pored toga što rešrezentuju naš grad u raznim disciplinama i na raznim meridijanima, da se sutra bore za svoj grad, svoju porodicu, svoju djecu. Hvala svima koi su večeras ovdje, našem žiriju koji je imao težak posao, jer je bilo puno kvalitetnih sportista. Obaveza je Gradske uprave da i dalje činimo sve da se uslovi za trening i rad sportista stalno podižu na viši nivo – rekao je gradonačelnik.

Za najbolji sportski klub proglašen je Odbojkaški klub „Drina Zvornik“ koji je jedini sportski kolektiv u našem gradu koji ima mušku i žensku seniorsku selekciju u ekipnom sportu. Muška seniorska ekipa je lider Prvenstva Republike Srpske. Ženska seniorska selekcija je takođe na prvom mjestu. Takođe, sve mlađe selekcije su svojim igrama ostvarile pravo učešća na finalnim turnirima Republike Srpske. Priznanje je uručeno treneru Mladenu Subotiću.

Sportski ambasadori godine su Valentina Šakotić (fudbal) i Filip Džinić (boks), najbolji trener je Duško Kusmuk (tekvondo), sportski radnik godine je Suzana Damjanović (džudo), najbolji trener mlađih kategorija Mladen Ristić (tekvondo), a najbolji sportski radnik u nižim rangovima takmičenja Slobodan Radović (fudbal).

Na 3. mjestu najboljih sportista u 2018. godini je kik bokser Nikola Drobnjak, na 4. mjestu atletičar Alesandro Manojlović, peti je odbojkašica Ana Dragutinović, šesta je kajakašica Adisa Marhošević, sedmi je rukometaš Dragan Čvorić, osma je fudbalerka Milana Jović, na 9. mjestu najboljih sportista je bokser Dragoljub Kulić i na 10 mjestu je košarkaš Nemanja Reljić.

U kategoriji talentovanih sportista od 12 do16 godina su Zorana Sandić (tekvondoista), Danilo Kovačević (džudista), Radomir Tomić (teniser), Stefan Čonjić (fudbaler), Sakib Kapidžić (kajakaš), Đorđe Krstić (tekvondoista), Luka Milovanović (bokser), Predrag Pelemiš (košarkaš), Ognjen Erkić (rukometaš) i Luka Delić (odbojkaš).

Dodijeljena su i dva specijalna priznanja i to bokserskom treneru Mirku Ždralo za doprinos razvoju boksa na području grada Zvornika koji je osnivač i trener Kluba borilačkih sportova „Obilić“, proglašen je za najuspješnijeg trenera od strane Bokserskog saveza Republike Srpske, trener je mlade reprezentacije BiH. Drugo Specijalno priznanje za doprinos razvoju manifestacije Izbor sportiste godine dodijeljeno je Milanu Cvijetinoviću, čovjeku koji je kroz svoj radni vijek i na različitim pozicijama uvijek doprinosio razvoju lokalne zajednice. Podržavao je inicijative koje su bile krunisane brojnim akcijama i rezultatima. Načelnik je Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti grada Zvornika.

U muzičkom dijelu manifestacije „Izbor sportiste godine grada Zvornika“ nastupilo je Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se