8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

U Zvorniku obilježen Dan Republike Srpske

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović upriličio je danas Svečani prijem povodom 9. Januara – Dana Repulike Srpske.
Prije svečanosti gradonačelnik je sa svojim zamjenikom Bojanom Ivanovićem položio cvijeće na centralni Spomenik za 1.080 poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu. Cvijeće su položili i odbornici u Skupštini grada, predstavnici Policijske uprave, Boračke organizacije, Organizacije porodica poginulih boraca, Udruženja ratnih vojnih invalida i Udruženja veterana.

Gradonačelnik je, ističući da je Republika Srpska politički neupitna, poručio da je svi zajedno moramo ekonomski osnaživati.
– Ono što su borci Republike Srpske izborili u otadžbinskom ratu mi moramo u miru čuvati i ekonomski osnaživati. Smatram da su Vlada Republike Srpske i predsjednik Republike na dobrom putu da svojim mjerama obezbijede, prije svega ostanak mladih na ovim prostorima, a svi mi koji smo danas ovdje, koji živimo i radimo na prostorima Republike Srpske i svi koji obnašama određene funkcije na koje nas je izabrao narod Republike Srpske dužni smo da uložimo još više energije u njeno ekonomsko jačanje. Moramo se još više međusobno uvažavati i biti složni i prije svega uticati na sve one u Republici Srpskoj koji imaju kapacitete za to, da ulažu u privredu Republike Srpske, da čuvamo naše resurse, da obezbijedimo još više novih radnih mjesta, jer samo tako ćemo ostati i opstati na ovim prostorima – rekao je gradonačelnik.

On je u obraćanju izrazio zadovoljstvo što današnjoj svečanosti prisustvuju poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, odbornici u gradskoj Skupštini, predstavnici privrednog i političkog života grada, predstavnici organizacija proisteklih iz otadžbinskog rada i drugih nevladinih organizacija, Srpske pravoslavne crkve, novinari, te kulturni i sportski radnici.

– Zadovoljan sam i srećan što ste i danas ovdje u ovom impozantnom broju i što će nam za neke buduće proslave godišnjica trebati veći prostor. Želim da u periodu koji je pred nama uložimo zajedničku energiju sa ciljem učvršćivanja i stabilizacije Republike Srpske i njenog privrednog i svakog drugog izgrađivanja – istakao je Stevanović.

Čestitajući godišnjicu rođenja Republike Srpske svim njenim građanima, Stevanović je poželio da Republika Srpska vječno živi i da njen rođendan nastave da slave njeni građani i njihovi potomci na stotine godina.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se