5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Nakon neuspjelog bijega Vidović legao i predao se policiji

BANJALUKA – Saša Vidović (37) iz Bijeljine, optužen za ubistvo Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu, bježao je od sarajevske kantonalne policije, a tek kada je vidio da će biti uhvaćen, legao je na asfalt i stavio ruke iza leđa.

Kazao je ovo na ponovljenom suđenju u banjalučkom Okružnom sudu svjedok tužilaštva policajac MUP-a Kantona Sarajevo Elvir Džuho, koji je Vidoviću i stavio lisice na ruke. On je ponovio da je Vidović prilikom hapšenja bio samo u plavim boksericama s logom delfina i gornjem dijelu trenerke. Osim Vidovića u ovom slučaju optužen je i Aleksandar Bulatović (33) iz Banjaluke. Njima se ponovo sudi jer je Vrhovni sud RS ukinuo raniju presudu Okružnog suda Banjaluka kojom su bili osuđeni na ukupno 39 godina zatvora zbog ovog zločina. Bulatović je bio dobio 19, a Vidović 20 godina robije. Džuho je potvrdio da je 16. oktobra 2016. uhapsio Vidovića.

– Obaviješteni smo da je u naselju Novo Sarajevo zapaljeno auto i da dva muškarca bježe prema Čengić vili. Ubrzo smo dobili dojavu da je jedno lice uhapšeno, dok je kolega javio da je drugo lice pobjeglo u Čengić vilu u boksericama i gornjem dijelu trenerke – kazao je Džuho.

Dodao je da im je tokom potrage u ulici Nedima Filipovića ispred službenog vozila iskočio muškarac u donjem vešu.

– Istrčali smo i govorili “policija”, a on je bježao. Nakon drugog upozorenja je stao, legao i stavio ruke na leđa, te sam ga uhapsio. Kod njega sam našao ličnu kartu na ime Saša Vidović i vidio da je iz Bijeljine. Pitao sam ga gdje mu je donji dio odjeće. Rekao je “ovako sam došao” – kazao je Džuho.

Drugi svjedok, policajac Armin Skoko potvrdio je u sudu da se muškarac u plavim gaćama skrivao u granju u krugu dvorišta škole u Čengić vili.

– Kada sam ga osvijetlio baterijom, pobjegao je preko ograde. Pretpostavio sam da je sa sebe odbacio garderobu, pa sam obišao teren i u kontejneru u krugu škole našao trenerku. U džepovima je pronađen upaljač i novac – kazao je Skoko.

Republičko tužilaštvo tereti Bulatovića i Vidovića da su Lazarevića usmrtili 16. oktobra 2016. godine dva časa iza ponoći. Na Lazarevića koji se vozio u “golfu A7” u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu ispalili su čak 24 hica iz automatske puške. Lazarević je pogođen s više hitaca i preminuo je na mjestu. Optuženi su pobjegli prema Sarajevu gdje su u blizini jedne zgrade zapalili ukradeni BMW X5 kojim su pobjegli. U vozilu su ostavili pušku s dva okvira puna municije koji su izgorjeli. Usljed plamena i visoke temperature aktiviralo se 26 metaka, a tad je oštećen stan Jasmina Ć. i vrata na garaži Nedžada K.

Pritvor

Saša Vidović i Aleksandar Bulatović nalaze se još u pritvoru. Nedavno je Ustavni sud BiH usvojio žalbu Bulatovića i utvrdio da su mu odlukom o produženju pritvora povrijeđena prava. Na to je vijeću Okružnog suda ukazala Bulatovićev advokat Mirna Delalić, ali je dobila odgovor da će o tome odlučivati Vrhovni sud RS. U ovoj pravosudnoj ustanovi su kazali da još nisu dobili odluku Ustavnog suda, te da ne mogu da je komentarišu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se