12 C
Zvornik
23. април 2024.

Na letu iz Beča uhapšeno lice koje potražuje Osnovni sud u Zvorniku i MUP Tuzlanskog kantona

SARAJEVO – Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo uhapsili su tri strana državljanina kod kojih su pronašli falsifikovane lične karte Grčke, a dodatnim provjerama za dvije lične karte utvrđeno je da ih potražuje Interpol.

Strani državljani kontrolisani su juče na letu za Štutgart, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Oni nisu posjedovali druge dokumente na osnovu kojih bi se utvrdio njihov identitet, a u razgovoru sa službenicima Granične policije izjavili su da dolaze iz Irana.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je naložio privođenje, a falsifikovani dokumenti privremeno su oduzeti.

Granična policija BiH juče je na sarajevskom aerodromu, na letu iz Beča, uhapsila državljanina BiH čiji su inicijali S.S, koga potražuju Osnovni sud u Zvorniku i Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona zbog krivičnih djela teška krađa. Ovo lice je predato službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Istoga dana, pri ulasku u BiH na graničnom prelazu Brod uhapšeno je lice B.K, koga potražuje Osnovni sud u Derventi radi izdržavanja kazne zatvora. Ovaj državljanin BiH predat je službenicima Sudske policije Doboj.

Granična policija na prelazu Kamensko predala je policiji u Livnu žensku osobu čiji su inicijali I.J, nakon što je utvrđeno da je za njom MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela utaja.

Državljanka BiH kontrolisana je na ulasku u BiH na prelazu Kamensko.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se