14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Đoković pobjedom strartovao na AO

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković savladao je Amerikanaca Mičela Krugera u prvom meču na Australijan openu 2019. Đoković je Krugera pobijedio rezultatom 6:3, 6.2, 6:2

Kruger je sjajno otvorio meč i oduzeo servis Đokoviću za 2:1, ali je tako samo razgoropadio Srbina koji je od tog trenutka uspotavio apsolutnu dominaciju.

Novak je odmah vratio brejk, a poslije nekoliko mirnih gemova dočekao je priliku da oduzme servis rivalu u idealnom trenutku za 5:3 i svojim servisom da “ovjeri” prvi set.

Đoković koristi momentum i pravi novi brejk u uvodnom gemu drugog seta, iz četvrte šanse, čime je odmah slomio duh Krugeru.

U laganom ritmu je osvajao naredne gemove, da bi u petom opet oduzeo servis Amerikancu i još lakše nego prvi osvojio i drugi set.

Đokoviću je ovo prvi susret sa 25-godišnjim momkom sa Floride, trenutno 230. igračem na ATP listi.

Srbinu je ovo bio peti meč ove godine, nakon četiri u Dohi gdje je poslije pobjeda nad Džumhurom, Fučovičem i Basilašvilijem poražen u polufinalu od Bautista-Aguta.

S druge strane, Kruger je eliminisan u prvom kolu Orlanda, a do glavnog žrijeba AO stigao je pobjedama nad Gajom, Menendesom i Trungelitijem u kvalifikacijama.

Đoković će poslije 230. igrača na ATP listi u narednoj rundi imati znatno teži izazov, iskusnog Francuza Žo-Vilfreda Congu koji je savladao Martina Kližana.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se