9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Grupa veterana tzv. Armije BiH i večeras na protestima u Banjaluci

BANJA LUKA – I na večerašnjem dugo najavljivanom skupu grupe „Pravda za Davida“, koja protestuje u Banjaluci i na koji je najavaljen dolazak i velikog broja ekstremnih navijača, članova nevladiniih organizacija, grupe ‘žestokih momaka’ i prestupnika sa debelim kriminalnim dosijeima, svi iz Federacije, biće i grupa veterana takozvane Armije BiH koji su se istakli zločinima nad nedužnim srpskim civilnim stanovništvom, a koju predvodi Samir Cela Sadiković iz Bugojna, piše danas portal „Infosrpska.ba“.

Ta grupa je svakodnevno na protestima a slogan im je „Do konačne pobjede“. U ovoj grupi ratnih snajperista i mitraljezaca nalazi se pored Sadikovića i Fahrudin Mehinović, Edo Barjaktarević, Ramiz Hrnje Hrnjić koji na svom fejsbuk profilu drži posmrtnicu predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku od 2016. godine.

posmrtnica miloradu dodiku

Među pomenutim veteranima je i Hamza Krkalić, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH ispred koalicije Demokratska fronta (Željka Komšića) i Građanski savez. Željko Komšić im je dao puno podršku za proteste u Banjaluci i rekao im „Idite do kraja“.

Ova grupa bivših boraca tzv. Armije BiH, svoje utočište je već duže vrijeme našla na protestima grupe „Pravda za Davida“.

komsic i karaklic

Koja im je uloga može se samo pretpostaviti, s obzirom na informacije da su u Banja Luku poslani po preporuci direktora Obavještajno bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg tjelohranitelja Alije Izetbegovića i uz političku podršku kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, nosioca ratnog odlikovanjaza Zlatni ljiljan.

I Komšić i Osmica debelo su umješani u pokušaj pravljenja haosa u Banjaluci i destabilizaciju Republike Srpske pred prestojeće izbore.

(Infosrpska.ba)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se