2 C
Zvornik
19. април 2024.

Zapad pokušava da uvuče Skoplje u NATO

MOSKVA – Zapadne zemlje pokušavaju da uvuku Makedoniju u NATO čak i nakon održanog referenduma o promjeni imena te države, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. 

Ona je podsjetila da je u Makedoniji u nedjelju, 30. septembra, održan referendum o promjeni imena države u Republika Sjeverna Makedonija, koji je proglašen nevalidnim.

„Uprkos činjenici da su vodeći političari država članica EU i NATO otvoreno pozvali državljane Makedonije da glasaju za promjenu imena, sve se završilo neuspjehom“, rekla je Zaharova i naglasila da Moskva smatra da je takva praksa pozivanja građana apsolutno neprihvatljiva.

Zaharova je istakla da su ti isti političari prihvatili rezultate referenduma, a da „nisu ni trepnuli“.

Portparol ministarstva napomenula je da je generalni sekretar NATO saveza Jens Stoltenberg obećao Skoplju članstvo u Alijansi početkom 2019. godine, otklanjajući time bilo kakvu sumnju u to da će parlamenti Makedonije i Grčke usvojiti potrebne odluke, javio je TASS.

„Evidentan je nastavak teškog spoljašnjeg miješanja u unutrašnja pitanja Makedonije. Cilj je očigledan, a to je da se Skoplje po svaku cijenu uvuče u NATO“, rekla je Zaharova.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se