18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Vučić čestitao Dodiku, Džaferoviću i Komšiću

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas kandidatu koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, kandidatu SDA za bošnjačkog člana Šefiku Džaferoviću i kandidatu DF-a Željku Komšiću na izboru za članove Predsjedništva BiH, a građanima u BiH na mirno provedenim izborima. 

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO-a u Mladenovcu rekao da za sada nezvanično čestita izbor za članove Predsjedništva BiH, a da će zvanično čestitati kada CIK objavi rezultate.

„Nezvanično koristim priliku da čestitam gospodinu DŽaferoviću, gospodinu Komšiću i gospodinu Dodiku, a za ostale, čini mi se da još rezultati još nisu poznati. Nadam se i radujem se dobroj i još boljoj saradnji i sa BiH i sa Republikom Srpskom u budućnosti“, rekao je Vučić.

On je istakao da je za Srbiju najvažnije da se očuva mir i stabilnost, ukazujući da ekonomskog napretka nema bez mira i stabilnosti.

„Ekonomskog napretka nema bez mira i stabilnosti. Onaj ko misli da je moguće da ne čuvamo mir i stabilnost, a da imamo veliki ekonomski napredak, to je gotovo, pa nemoguće“, rekao je Vučić.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se