2 C
Zvornik
20. април 2024.

Voditi računa o jedinstvu srpskog naroda

LAKTAŠI – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da Srbija nema interes da se miješa u izbore u BiH i da svi moraju voditi računa o jedinstvu srpskog naroda u Republici Srpskoj i Srbiji. 

Dačić je rekao da Srbija nema interes da se miješa u smislu da nekome pomaže da pobijedi na izborima jer to je nešto o čemu treba da odlučuje narod.

„Partija ima mnogo, na stotine, ali Republika Srpska, Srbija i srpski narod je samo jedan. Zato svi moramo da vodimo računa o tome, o budućnosti Republike Srpske“, rekao je Dačić novinarima nakon otvaranja dionice auto-puta „9. januar“ u Drugovićima kod Laktaša.

On je poručio da je interes Srbije stabilnost i budućnost Republike Srpske, a da će građani sami ocijeniti ko je najbolji garant za to.

„Očigledno je da jedinstvo srpskog naroda smeta onima koji bi želeli da naš narod bude podeljen i da se na takav način poruši nešto za šta se srpski narod izborio“, rekao je Dačić.

On kaže da ne sumnja da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon 7. oktobra saopštiti srpskom članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću i svima drugima načine na koje se neko miješa u izbore u Republici Srpskoj.

„Mešaju se svi u izbore u Srbiji. U Americi se sada žale na neki ruski uticaj. Kako je srušen /nekadašnji predsjednik Srbije i SRJ Slobodan/ Milošević nego uticajem iz Vašingtona i drugih zemalja sa Zapada. Kod nas u Beograd dolaze neki iz inostranstva godinama, decenijama unazad. Drugo je da li neko subverzivno radi na tome da se izazove nestabilnost, da se veštački dođe do rezultata na izborima“, rekao je Dačić.

On je poručio da želi da izbori prođu u miru, da se izaberu svi organi vlasti i da to bude u interesu Republike Srpske, Srbije i srpskog naroda u cjelini.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se