9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

U Vlasenici položen kamen temeljac za policijsku stanicu i studentski dom (foto)

VLASENICA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srpske Željka Cvijanović i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević danas su u ovoj opštini položili kamen temeljac za izgradnju policijske stanice, te studentskog i đačkog doma „Srbija“.

Dodik je izjavio da je Vlada Republike Srpske i ranije pomagala ovu opštinu kroz niz projekata, poput stanogradnje za borce, vodovodne i putne infrastrukture, i poručio da će to biti nastavljeno.

Napominjući da je u nekom ranijem periodu bilo zastoja, jer su u Vlasenici „bili ljudi koji nisu dovoljno vodili računa o ovoj opštini“, Dodik je rekao da se sada ponovo intenzivira razvoj ove lokalne zajednice.

„Radimo upravo na onome što je potrebno, a to je da uz fakultet, koji je ovdje smješten, gradimo i studentski dom, koji će omogućiti adekvatan smještaj onima koji budu ovdje studirali, a nisu iz Vlasenice“, rekao je Dodik.

On je zahvalio Vladi i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji su uz sugestiju vlasti Srpske, omogućili donaciju za izgradnju ovog doma.

Dodik je napomenuo da ovo nije jedini projekat iz sredstava Vlade Srbije, te podsjetio da je u Brčkom prije dva dana položen kament temeljac za izgradnju obdaništa „Beograd“, za šta je Srbija izdvojila 500.000 evra.

„Kada je riječ o policijskoj stanici, ona je bila u neadekvatnim uslovima, nije odgovarala funkciji i bilo je neophodno da uđemo u ovaj projekat. Kompletna sredstva obezbjeđuje Vlada Srpske“, rekao je Dodik.

Premijer Srpske Željka Cvijanović istakla je da je od suštinske važnosti da se za Policiju Srpske obezbijede adekvatni uslovi za rad.

„Zadovoljni smo i radosni kada možemo da počnemo i završimo važne projekte širom Srpske, čime pokazujemo sposobnost da investiramo i pomognemo lokalnim zajednicama“, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Vlasenici.

Ona je u vezi sa polaganjem kamena temeljca za izgradnju studentskog i đačkog doma „Srbija“ dodala da je raduje inicijativa i podrška Srbije na tom planu.

„Ona se manifestuje putem ovog velikog i značajnog projekta i mislim da će to držati na okupu stanovništvo i biti na upotrebi ljudima koji tu studiraju“, poručila je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da realizacijom ovih projekata Vlasenica dobija jednu savim drugačiju i novu dimenziju.

„Sigurna sam da će se nakon toga ići u mnoge druge projekte. Mi smo putem saradnje sa lokalnim vlastima i načelnikom razvili određene programe i sigurna sam da će u narednom periodu, zahvaljujući upravo tom aktivizmu i interakciji lokalne i republičke vlasti, biti realizovani i drugi projekti“, navela je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je da izgradnja policijske stanice i studentskog i đačkog doma „Srbija“ predstavljaju najveću investiciju u ovu opštinu u posljednjih 30 godina.

„Policijska stanica je projekat koji u potpunosti finansira Vlada Republike Srpske uz podršku predsjednika Dodika. Prošle godine smo dogovorili ovaj projekat, ove godine krećemo sa izgradnjom, ispunili smo sve uslove, tenderi su završeni i svi dokumenti obezbijeđeni, sa radovima krećemo ovih dana“, dodao je Kraljević.

On je rekao da bi policijska stanica trebala biti izgrađena iduće godine.

„Naši policajci su trenutno podstanari, a policija je nešto najbitnije što imamo u ovom momentu i moramo im obezbijediti mnogo bolje uslove za život i rad“, poručio je Kraljević.

Govoreći o đačkom domu, Kraljević je rekao da će njegova izgradnja doprinijeti povratku mladih u ovu opštinu.

„Cijeli projekat koštaće oko sedam miliona KM. Sredstva za prvu etapu, odnosno milion i po KM, su obezbijeđena, a sva dokumentacija je sređena i sutra se kreće sa radovima“, dodao je Kraljević.

Studentski i đački dom, koji se finansira donacijom Vlade Srbije, biće kapaciteta 130 soba, a gradiće se na površini od 7.500 metara kvadratnih.

Osim smještajnih kapaciteta, dom će imati i mini pozorišnu salu, čitaonicu, restoran i ambulantu.

Izgradnja objekta povjerena je firmama „Zvornik putevi“ i „Keso promet“. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se