14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Mijatović: Stvarati uslove da mladi ostanu u svojoj zemlji

ZVORNIK – Nosilac liste Socijalističke partije /SP/ za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam Vladimir Mijatović rekao je danas u Zvorniku da će se SP i dalje zalagati za stvaranje uslova da mladi ostanu u svojoj zemlji, koja ima mnogo prirodnih potencijala koji daju osnovu za solidan život. 

Mijatović je na konferenciji za novinare SP-a naglasio da su potrebne izvjesne promjene i u koaliciji koja je sada na vlasti, dodajući da bi rezultati bili mnogo bolji kada bi se više mladih uključilo u vođenje realne politike.

„Nismo zadovoljni ni opozicijom, jer ako razmišljamo o napretku države, a mi jesmo država, treba da je branimo i sa pravom opozicijom koju, nažalost, nemamo“, rekao je Mijatović i dodao da se, samim tim što nema prave opozicije, vlast osjeća lagodnije, komotnije i manje je samokritična.

Ističući da je SP na svojim listama istakla najbolje i najvrednije kandidate, obrazovane, a posebno mlade i žene, Mijatović je naveo da će SP na predstojećim izborima imati najveću procentualnu podršku žena.

„Ako dobijemo podršku građana i budemo učestvovali u vlasti nastojaćemo da mijenjamo kadrove na rukovodnim mjestima koji se nisu pokazali uspješnim i na njihova mjesta imenujemo mlade, energične i školovane ljude kojim mogu uspješno da odgovore zadatku“, rekao je Mijatović.

On je ocijenio da će SP u Izbornoj jedinici sedam dobiti najmanje 5.000 glasova, što znači siguran mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i dovoljan broj glasova za mandat Jakova Galića, nosioca kompenzacione liste za parlament BiH.

press 05.10.2018

Kandidat SP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici sedam Sretko Gužvić pozvao je građane Srpske, posebno mlade, da izađu na izbore i daju glas za SP, koja će opravdati njihovo povjerenje.

On je pozvao mlade da ostanu u Republici Srpskoj, da grade svoju zemlju i time osiguraju budućnost za svoju djecu, a ne da im djeca rastu „tamo negdje“.

Kandidat SP-a za parlament BiH iz Izborne jedinice tri Milada Maksimović istakla je da će se zalagati za bolje sutra svih žena, za njihovo zapošljavanje i zapošljavanje mladih.

„Vodićemo aktivnu politiku zapošljavanja naših građana i time spriječiti odlazak mladih ljudi iz svoje zemlje“, rekla je ona.

Maksimovićeva je naglasila da će se zalagati za dejtonsku BiH u kojoj su politički ravnopravne Republika Srpska i Federacija BiH.

Na konferenciji je govorio i kandidat SP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam Aleksandar Erkić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se