9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Stigla hematološka oprema za laboratoriju

SREBRENICA – Nova hematološka oprema za laboratoriju dopremljena je danas u Dom zdravlja Srebrenica, čime je završena aktivnost rekonstrukcije i uređenja prostorija, nabavke novog namještaja i opreme za laboratoriju u okviru Projekta spoljnog uređenja objekta ove ustanove i potpune rekonstrukcije i opremanja laboratorije. 

Prethodno su završeni građevinski radovi na rekonstrukciji prostorija, nabavljen je kompletan novi namještaj i biohemijska oprema i danas je završeno opremanje laboratorije, a izvode se radovi na spoljnoj rekonstrukciji objekta Doma zdravlja.

Već su postavljeni novi krov i oluci, a privodi se kraju postavljanje termoizolacije i nove fasade po standardima energetske efikasnosti.

Koordinator ovog projekta Nedeljko Simić rekao je Srni da je ukupna vrijednost projekta 145.000 dolara.

„Iznos od 50.000 KM obezbijedila je opština Srebrenica, a ostala sredstva srebrenički Rotari klub uz podršku austrijskih rotarijanaca“, precizirao je Simić.

On kaže da je ovim projektom predviđeno da se, nakon građevinskih radova, obezbijedi potrošni materijal za ovu ustanovu i obuka laboratorijskih, medicinskih i nemedicinskih radnika iz ovog Doma zdravlja za rukovanje novom savremenom opremom, što će biti završeno do marta 2019. godine.

Simić tvrdi da je srebrenički Dom zdravlja dobio najsavremeniju automatizovanu laboratorijsku opremu.

Šef Laboratorijske službe u ovoj ustanovi Nebojša Stojanović kaže da su dobili savremenu japansku opremu koja omogućava 18 laboratorijskih analiza, što je u odnosu na staru opremu za 10 više.

On je zahvalio Rotari klubu, istakavši da su rekonstrukcijom prostorija, nabavkom novog namještaja i opreme dobili savremene uslove za rad i brže pružanje većeg broja usluga pacijentima nego ranije, te da će za desetak dana nova oprema biti u upotrebi.

Za korisnike usluga srebreničkog Doma zdravlja izuzetno je značajno što će ovdje moći da dođu do većeg broja analiza i nalaza, bolje dijagnostike i liječenja, te će im biti smanjeni troškovi pribavljanja nalaza i gubljenje vremena za odlaske u druge sredine zbog pojedinih laboratorijskih analiza.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se