9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Stevandić: Opozicija izaziva krizu zbog izbornog poraza

BANJALUKA – Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da stranke Saveza za pobjedu /SzP/ žele da izazovu krizu zbog toga što im izborni rezultati ne idu u prilog.

Stevandić kaže da stranke SzP nisu imale snage da podnesu poraz.

„Ako je do sada i bilo sumnje da postoji neko mentorstvo nad ovim poslom, onda se sada može vidjeti da je to identično događanjima u Ukrajini, Gruziji, Makedoniji i drugim zemljama“, rekao je Stevandić Srni.

Prema njegovim riječima, primjetno je da su partije SzP poslale potpuno različite komentare od onih koje su danas iznijeli njihovi lideri na konferenciji za novinare u Banjaluci.

„Pogotovo su različite poruke poslali Zdravko Krsmanović, Milovan Bjelica i Obren Petrović i veoma je čudno da su se odjednom stranke našle na zajedničkom putu nepriznavanja rezultata opštih izbora i produžavanja krize. Kao da je odjednom neki mentor odlučio da svi zajedno nastupaju, bez obzira na volju njihovog članstva“, naglasio je Stevandić.

On je izrazio nadu da će se svi dozvati pameti i raditi u interesu Republike Srpske.

„Šta god ko odlučio prvi interes je mir i stabilnost Srpske. Niko nije dobio nijedan glas od naroda za projekat širenja nemira i destabilizacije Srpske. Ako bi se kolege iz SzP-a odlučile za te projekte, oni ne bi iznevjerili samo Srpsku, već i svoje birače koji su ih pokušali izabrati na vlast, a ne da prave incidente“, istakao je Stevandić, koji je i lider Ujedinjene Srpske.

Komentarišući to što se kandidati SzP-a za predsjednika Srpske Vukota Govedarica i za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić nisu odazvali pozivu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na razgovor, Stevandić je rekao da je taj Dodikov potez bio najpristojniji državnički gest, a da je nepristojno što su oni to odbili.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se