8.4 C
Zvornik
16. април 2024.

„Slobodna Republika“: Novi pamfleti Mladena Ivanića

BANJALUKA – Aktuelni član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, koji se na predstojećim izborima ponovo kandidovao na istu funkciju kao kandidat Saveza za pobjedu, izgleda da je postao i pridruženi član Novog slobodarskog pokreta iz Srbije, koga predvodi bivši rusofil Miroslav Parović, lider nekadašnje Treće Srbije, piše portal „Slobodna Republika“. 

„Novi slobodarski pokret iz Srbije postao je megafon Mladena Ivanića. Za tu uslugu lider pokreta Miroslav Parović dobio je od Ivanića, za poslednja četiri mjeseca, dva puta po 1.200 evra. Tako se danas Novi slobodarski pokret Srbije, koji očigledno baštini tradiciju Ujedinjenog kraljevstva, sa bivšim rusofilom Parovićem, oglasio putem bijeljinske fabrike laži – BN televizije, saopštenjem koje predstavlja iskonstruisani pamflet koga je sročio niko drugi do Mladen Ivanić lično, a potpisao bivši rusofil a danas ‘bakin dečko’ Miroslav Parović“, navodi ovaj portal.

„Pošto Ivaniću nije uspjelo da preko ruske Ambasade u Sarajevu spriječi da predsjednik Rusije Vladimir Putin primi Milorada Dodika, jer je to, prema njegovom mišljenju, miješanje Rusije u izbore u BiH, iako se svojski trudio“, ističe se u tekstu, „počeo je da izmišlja priču o navodnom sukobu predsjednika Republika Srspke Milorada Dodika i ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača jer ne zna od pakosti šta bi drugo radio i pričao, svjestan da poslije ovih izbora ide u političku penziju zašta je i dobio sat od Sergeja Lavrova“.

„Tako u tekstu pod naslovom ‘Zbog Davida obračun u vlasti’ koji od prve do zadnje riječi vrvi od konstukcija i neistina, Ivanić pokušava da preporuči Srbiji, po ko zna koji put, da se ne miješa u izbore podržavajući personalno kandidate, laže da Putin nije podržao Dodika, sebe naziva patriotom ravnom Dodiku i na kraju brine brigu da ‘sukob’ između Dodika i Lukača ne eskalira. Uz to, zalaže se za vladu narodnog jedinstva… Mladen napisao a Parović potpisao sve za 2.400 evra u posljednja četiri mjeseca na radost i veselje Narodnog slobodarskog pokreta Srbije“, piše u tekstu koji je objavio portal „Slobodna Republika“.

„Kada se Ivanić već odao pisanju a Parović potpisivanju tuđih tekstova, mogao bi se Ivanić, koji sada piše lažne tekstove blateći Lukača i Dodika, prisjetiti i storije od prije nekoliko mjeseci kada je svog glasnika V.S. slao dva puta kod Dodika da ga zamoli da se ne kandiduju na istu funkciju /bolje da Dodik bude premijer/ i da je spreman da će, ako Dodik pristane, zajedno sa njim otići kod patrijarha Irineja da se pred njim zakune da će poslije izbora on i PDP ući u sadašnju vladajuću koaliciju.

Pošto narod u Republici Srpskoj ne vjeruje Ivaniću, kao što mu ne vjeruje ni Rusija, Dodik mu takođe nije povjerovao. Zato danas Ivanić pun srdžbe izmišlja sukobe i plasira ih u javnost pod tuđim imenom, jer za svoje nema hrabrosti“, navodi se u tekstu.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se