23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

SDA u Srebrenici sve Bošnjake koji nisu u SDA nazvala otpadom

SREBRENICA – Na predizbornom skupu SDA, odnosno koalicije „Zajedno za BiH“, večeras u Srebrenici skoro svi kandidati, koji su se obratili okupljenima, nazvali su Bošnjake koji nisu u SDA „otpadom od te stranke, izdajnicima, lopovima i kriminalcima“. 

Nosilac liste ove koalicije za parlament BiH Adib Đozić pozvao je Bošnjake da glasaju za one koji vole zelenu boju, a od srpskih kandidata za člana Predsjedništva BiH za onog koji priznaje „bosanski jezik“ i cjelovitu BiH.

Kandidat SDA za potpredsjednika Republike Srpske Ramiz Salkić nazvao je izdajnicima bošnjačke odbornike koji su ostali u vlasti u Srebrenici nakon nedavnog formiranja nove skupštinske većine i smjene kadrova ove stranke sa rukovodećih funkcija.

Na skupu su predstavljeni kandidati ove koalicije za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam, te za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri.

Večerašnja predizborna tribina SDA, odnosno koalicije „Zajedno za BiH“, u Srebrenici bila je znatno slabije posjećena nego predizborni skupovi ove stranke prethodnih godina, iako je kolona automobila sa stranačkim i ratnim zastavama takozvane Armije BiH, iz više opština srednjeg Podrinja stigla u ovo mjesto sa članovima i simpatizerima ove koalicije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se