9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

RS ponosna i počastvovana sastankom Dodika sa Putinom

ŠIPOVO – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da je Republika Srpska ponosna i počastvovana izuzetno važnim sastankom predsjednika Srpske Milorada Dodika sa predsjednikom moćne Rusije Vladimirom Putinom u Sočiju. 

„Vežu nas prijateljske odnosi i saradnja koja nikada nije bila politički uslovljena i opterećena, za razliku od mnogih drugih koji su čak i najmanju finansijsku pomoć postavljali krupne političke uslove“, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Šipovu.

Ona je ocijenila da je saradnja sa Rusijom relaksirana, te da je sigurna da su svi građani Srpske na to ponosni, iščekujući da vide kako je protekao sastanak Dodik-Putin.

„Ponosni smo i na druge dobre veze, a posebno saradnju sa Srbijom i podršku koju dobijamo od te zemlje. U nizu infrastrukturnih projekata širom Srpske Srbija je ostavila značajan pečat i uradila značajne projekte. Ukupno smo zadovoljni i ponosni i važna nam je saradnja sa Rusijom i Srbijom“, poručila je Cvijanovićeva.

Izgradnja autoputa Banja Luka – Doboj pokazatelj sposobnosti Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Šipovu da sutrašnje otvaranje auto-puta Banjaluka-Doboj pokazuje sposobnost Srpske da radi na velikim infrastrukturnim projektima i da ide dalje. 

„Prije 10 godina nismo imali ni kilometar auto-puta, a sutra puštamo 120 kilometara auto-puta u Srpskoj. Nije u pitanju bio samo novac, trebalo je to sve provesti, od projektovanja do rješavanja imovinskih odnosa, izgradnje, nadzora… To je impozantno djelo za malu Srpsku koja svojim potencijalima pokazuje sposobnost da ide dalje“, rekao je Dodik novinarima.

On je dodao da će ovih dana biti potpisan memorandum o izgradnji auto-puta od Banjaluke do Prijedora pa prema Novom Gradu.

„Primarno je da radimo na izgradnji auto-puta do Bijeljine i da se spojimo sa Srbijom kako bi Banjaluka i Beograd bili spojeni auto-putom“, poručio je Dodik.

Dionica auto-puta od mjesta Drugovići do Prnjavora u dužini od 25 kilometara sutra će biti svečano otvorena, a time i završena izgradnja auto-puta „9. januar“ od Banjaluke do Doboja, za šta su izdvojena 402 miliona evra.

Auto-put „9. januar“, dužine 72 kilometra, od sutra će biti kompletiran, a na njegovoj izgradnji je angažovana domaća operativa.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se