14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Prvu jutarnju kafu treba zamijeniti seksom, evo zašto

Seks u jutarnjim satima ne samo da će vam donijeti ljepši početak dana već i poboljšati zdravlje.

Seks ubrzava cirkulaciju, smanjuje krvni pritisak, ublažava glavobolju, podiže samopouzdanje, poboljšava san, jača imunitet i troši kalorije.

Poboljšanje odnosa

Prije svega, seks definitivno zbližava ljude. S obzirom na to da seks popravlja raspoloženje, zamislite samo kako bi bilo lijepo započeti dan pozitivnim vibracijama! Osim toga, od jutra ćete imati sretne uspomene o kojima ćete moći da razmišljate ostatak dana.

Smanjena anksioznost

Endorfini i drugi “dobri” hormoni, poput oksitocina i dopamina, podstiču cirkulaciju, smiruju misli i ublažavaju lučenje kortizola. Kortizol je “loš” hormon koji se izlučuje u stresnim situacijama i čest je uzročnik mnogih bolesti.

Intenzivniji orgazmi

Nakon višesatnog odmora, klitoris je osjetljiviji i odlično reaguje na stimulaciju. Kada kažemo “odlično reaguje”, mislimo na mogućnost postizanja intenzivnijih, ali i višestrukih orgazama.

Bolja koncentracija

Orgazam smanjuje nivo kortizola, smiruje um i popravlja koncentraciju. Seks može da ima isto dejstvo kao i jutarnja meditacija, samo što ćete uz seks potrošiti još više kalorija!

Ubrzavanje metabolizma

Tokom noći, metabolizam se usporava i ujutro je takav još neko vreme. Najbolji način za pokretanje metabolizma je umereno jutarnje vježbanje ili… jutarnji seks!

(Ljepota i dravlje)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se