18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Pronađena određena količina nelegalnog oružja i municije

ZVORNIK – Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Bijeljina su, preduzimajući aktivnosti na sprečavanju nelegalnog posjedovanja i prometa oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, operativnim radom na terenu, došli do saznanja da se na području Zvornika, u objektima koje koriste lica V.V. (1997) i S.L. (1997), oba iz Zvornika, nalazi određena količina oružja i municije.

Prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata koje koriste navedena lica, policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli automatsku pušku AP, improvizovano bojevo sredstvo sa pet cijevi, pušku M48, poluautomatsku pušku PAP, lovačku pušku i određenu količinu municije različitog kalibra, navodi se u saopštenju za medije PU Zvornik.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na kompletiranju i dokumentovanju predmeta, a protiv osumnjičenih slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Kako portal „Srpskainfo.com“ nezvanično saznaje, radi se o Vukanu V. i Srđanu L., koji su uhapšeni u nedjelju veče u Priboju kod Lopara zbog krijumčarenja ljudi, da bi onda u nastavku akcije policija pretresla njihova imanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se