14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Poražene opasne političke namjere Govedarice i Kormakove prema Srpskoj

SARAJEVO – Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac pozvao je predsjednika SDS-a Vukotu Govedaricu da prizna rezultate izbora i da prestane sa širenjem neistina i mržnje prema političkim protivnicima u Republici Srpskoj. 

„Svima u Republici Srpskoj jasno je da je poražena politika mržnje, podjela i napada na institucije Republike Srpske. Ogromnom broju funkcionera SDS-a jasno je da su Govedarica i njegovi najbliži saradnici vodili pogrešnu i gubitničku politiku, koju su građani žestoko kaznili na izborima. Svima je jasno da je takva politika propala, osim Govedarici i njegovoj šefici /američkoj ambasadorki u BiH Morin/ Kormakovoj“, rekao je Košarac u izjavi za Srnu.

Komentarišući ocjene predsjednika SDS-a o neregularnosti izbora, Košarac je upozorio da Govedarica vrlo dobro zna ko je na terenu pokušavao da kupuje glasove i radi druge nezakonite radnje u okviru izbornog procesa.

S tim u vezi, on je podsjetio na činjenicu da je policija u Istočnom Sarajeve uhvatila dva SDS-ova „bugarska voza“.

„U nekim opštinama Istočnog Sarajeva, SDS nije stigao da dolare koje su dobili za kupovinu glasova pretvori u domaću valutu. Govedarica i Kormakova sve ovo dobro znaju, baš kao što im je jasno da su poražene njihove opasne političke namjere prema Republici Srpskoj. To dvoje gubitnika do Nove godine će biti politička prošlost“, poručio je Košarac.

On je dodao da će pobjeda SNSD-a na svim izbornim nivoima značiti dodatno političko i ekonomsko jačanje Republike Srpske, kao i promjenu politike i pozicije srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama vlasti u Sarajevu.

„Mi ćemo obezbijediti neophodno političko jedinstvo institucija Republike Srpske i srpskih predstavnika u Sarajevu i time ojačati poziciju Republike Srpske. To je ono što strašno smeta Govedarici, Ivaniću i svima koji su u protekle četiri godine u Sarajevu radili protiv Republike Srpske i srpskog naroda“, zaključio je Košarac.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se