20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

MIGRANTIMA UZELI PARE? Policajci iz Malog Zvornika uhapšeni i suspendovani

MALI ZVORNIK – Malozvornička policija je u saradnji sa službenicima Sektora unutrašnje kontrole MUP Srbije, uhapsila policajce Srđana S. i Nenada R., koji su osumnjičeni da su od ilegalnih migranata, navodno, uzeli nezakonito novac, saznaju „Novosti“.

Policajci su, posle hapšenja, zadržani 48 časova, u takozvanom policijskom zadržavanju, uz saglasnost Tužilaštva, posle čega su pušteni i braniće se, sa slobode, u redovnom postupku. Kako je uobičajeno u ovakvim slučajevima, policajci su suspendovani sa posla do okončanja postupka.

Prema saznanjima „Novosti“, nekoliko ilegalnih migranata, koji su došli iz Malog Zvornika, koji je na samoj granici na Drini, prema BiH, u Policijsku stanicu u Loznicu, gdje su prijavili da odnos nekih policajaca iz PS Mali Zvornik prema njima bio neprimjeren i da su dvojica policajaca uzeli novac od njih. Rukovodstvo PS Mali Zvornik odmah je reagovalo i pozvala da se u istraživanje navoda ove prijave uključi i Sektor unutrašnje kontrole MUP Srbije, što je i učinjeno.

Ilegalni migranti su, u Šabac, odvedeni na prepoznavanje policajaca za koje su tvrdili da su im, navodno, uzeli novac. Nema zvaničnih informacija za koliko novca policajce prijavili ilegalni migranti, pošto je, kako saznajemo, bilo variranja u izjavama od nekoliko stotina evra do 50-100 evra.

Tokom istrage biće ustanovljene sve okolnosti, posle čega će biti izvjesno da li su ilegalni migranti uprli prst u istinske krivce u plavim uniformama ili je, možda, u pitanju nešto novo. Stranci koji su podnjeli prijavu su mlađe starosne dobi, ali je, navodno, među njima bio jedan Pakistanac, koji je znao kako se u državama prijavljuju ovakvi slučajevi, pošto je riječ o sada već bivšem državnom činovniku ili oficiru iz te zemlje. Tobože, da nisu među sobom imali tako upućenog čovjeka, ne bi bilo ni prijave.

Odavno već u policiju na desnoj obali Drine, stižu informacije od ilegalnih migranata da im, navodno, neki od policajaca na lijevoj obali Drine, pokupe pare, pa ih vrate nazad u Srbiju. Nije bilo informacija da to čine policajci ni u Malom Zvorniku, ni u Loznici, gdje ilegalni migranti neprekidno stižu i to nekoliko desetina dnevno, čiji je cilj da odu preko Drine, a onda dalje do Hrvatske.

(Novosti online)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se