20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Pojedina biračka mjesta nisu otvorena na vrijeme

SARAJEVO – Pojedina biračka mjesta u BiH, gdje se danas održavaju opšti izbori, nisu otvorena tačno u 7.00 časova zbog identičnih razloga kao što je i do sada bilo uobičajeno na svim izborima koji su održani u BiH, saopšteno je iz Centralne izborne komisije /CIK/ BiH. 

Ukupno u BiH je formirano 5.794 biračkih mjesta /neka biračka mjesta su pridružena/ i 314 mobilnih timova.

Kašnjenje u otvaranju biračkog mjesta trajala su od 15 do 30 minuta, ističu u Komisiji.

U Banjaluci je na oko 100 biračkih mjesta kašnjenje trajalo od deset do 15 minuta iz tehničkih razloga koji su u međuvremenu riješeni, a u Gradišci kašenje je zabilježeno na osam biračkih mjesta.

U Tešnju je do kašnjenja došlo zbog kontradiverzionog policijskog pregleda biračkih mjesta, navodi se u saopštenju.

U Velikoj Kladuši na otvaranje se čekalo na četiri biračka mjesta, Cazinu sedam, Bihaću 15, Brčko distriku sedam, te u Prnjavoru, Brodu, Odžaku, Vukosavlju i Centaru Sarajevo na po jednom biračkom mjestu.

Zbog kašenjenja je došlo zato što nisu na vrijeme izvršene pripreme za otvaranje biračkog mjesta, član nije došao zbog bolesti, te je pozvan drugi član ili članovi komisija nisu imali ključ.

Bilo je kašnjenja članova biračkih odbora, negdje nije bilo struje, ponovno su prebrojavani glasački listići na zahtjev posmatrača, a bilo je i prisustva posmatrača iz istih subjekata u isto vrijeme.

Odziv birača do 11.00 časova CIK će saopštiti na konferenciji za novinare u 12.00 časova.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se