4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Otvorena sva glasačka mjesta u Milićima, Vlasenici, Šekovićima i Osmacima

MILIĆI – Tačno u 7.00 časova otvorena su sva glasačka mjesta u opštini Milići, izjavio je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Vladan Trivković. 

Ukupno 8.318 birača registrovanih u ovoj opštini izjašnjavaće se danas na 14 redovnih glasačkih mjesta, a organizovana su i dva mobilna tima putem kojih će glasati birači sa pravom glasa koji su zbog starosti, bolesti ili invaliditeta vezani za svoje domove.

Trivković je rekao da je devet glasača registrovano za glasanje u odsustvu, a 341 poštom.

U opštini Vlasenica otvorena su sva glasačka mjesta u 7.00 časova, izjavila je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Sanja Stanimirović. 

Za današnje Opšte izbore u ovoj opštini registrovano je ukupno 9.015 birača koji će se izjašnjavati na 17 redovnih glasačkih mjesta, te jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu i sa nepotvrđenim listićima.

„Biće organizovana i tri mobilna tima – jedan za seoska, a dva za gradsko područje, putem kojih će glasati birači koji su zbog starosti, bolesti ili invaliditeta vezani za svoje domove, a imaju pravo da glasaju“, rekla je Stanimirovićeva.

Ona je dodala da je 12 glasača registrovano za glasanje u odsustvu, a 866 poštom.

U opštini Šekovići u 7.00 časova otvorena su sva glasačka mjesta, rekao je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Nebojša Vidaković. 

Za današnje opšte izbore u ovoj opštini registrovano je ukupno 7.419 glasača, od kojih će 6.344 glasati na redovnim glasačkim mjestima, a 1.075 poštom.

Građani Šekovića će danas glasati na 20 biračkih mjesta, od kojih su 18 redovna, te jedno za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim listićima.

Organizovan je i jedan mobilni tim za glasače koji nisu u mogućnosti da fizički pristupe redovnim biračkim mjestima.

Glasanje na opštim izborima na svih šest biračkih mjesta u opštini Osmaci počelo je jutros u 7.00 časova, potvrdila je Srni predsjednik Opštinske izborne komisje /OIK/ Osmaci Dalimirka Gordeljević. 

Ona je rekla da se na glasačkom spisku nalazi ukupno 3.703 glasača i dodala da radi i jedan mobilni tim.

Gordeljevićeva je rekla da početak glasanja protiče bez problema.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se