20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Otvaranjem nove bolnice riješen veliki infastrukturni problem

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je otvaranjem nove Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu završen period ogromnih napora koje je uložila Vlada u ovaj grad da riješi gotovo sva vitalna infrastrukturna pitanja.

„Želim vam da što duže iz daljine gledate ovaj objekat“, poručio je Dodik u obraćanju na svečanoj ceremoniji otvaranja Bolnice „Srbija“.

Napominjući da je na ovom području bilo mnogo otvorenih infrastrukturnih problema, Dodik je istakao da je rađeno na tome da bude riješeno pitanje putnog pravca od Lukavice prema Jahorini, kao i da stara dionica neizgrađenog dijela bude rekonstruisana, za šta su izabrani izvođači.

On je podsjetio da je Vlada uložila u Jahorinu više od 50 miliona KM, znajući da je to važan privredni kapacitet ovog regiona.

„Iza nas stoji najuspješnije sezona Javnog preduzeća `Jahorina` ikada u njegovoj istoriji“, napomenuo je Dodik.

Prema njegovim riječima, uz ogromnu pomoć Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića, danas se završavaju pozorište u ovom gradu, trg, novi objekti na Palama, ali i mnogi projekti širom Republike Srpske.

On je napomenuo da je Vučić bez oklijevanja pomogao i da mu je žao što ne prisustvuje današnjoj ceremoniji.

„Riječ je o čovjeku koji nesebično voli Republiku Srpsku i srpski narod, a posebno ovaj kraj“, naveo je predsjednik Srpske.

Dodik je istakao da „lokalni animoziteti moraju da prestanu pred moći ovog objekta“.

„Bolnica je za sve ljude kojima je potrebna pomoć, ovaj objekat je za sve generacije koje dolaze“, poručio je Dodik.

On je zahvalio i bivšem direktoru bolnice Slavku Ždralu koji je u nemogućim uslovima održao funkcionisanje ove zdravstvene ustanove.

„Kada sam prije deset godina dolazio, napravili smo prioritete i sve poslove koje smo stavili na dnevni red smo završili. Sa ovom bolnicom završili smo prvu fazu, a sada sa odgovornim ljudima moramo da vidimo kako dalje“, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je poručio da ovo nije kraj, već samo završetak jedne etape, istakavši da uskoro počinje gradnja bolničkog objekta u Doboju, čime će biti završena kompletna izgradnja i rekonstrukcija cijelog bolničkog sektora.

„U te projekte ulaže se nekoliko stotina miliona maraka“, istakao je Dodik.

Dodik je istakao da Republika Srpska danas ima najbolji uređen i sređen bolnički sektor.

„Biti danas ovdje za mene je ponos i reći ću – idemo dalje. Republika je naš zavjet“, poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da su Srbi sa ovog područja najstradalniji dio srpskog naroda, naroda koji je junaštvom očuvao temelje izgradnje Republike Srpske i koji je procentualno dao najviše ljudi za slobodu.

„Sloboda je svetost u srpskom narodu, ali smo naučili da nemamo slobodu ako nemamo državu. Jaka Republika Srpske je u svemu, pa i u ovoj bolnici i svemu što smo gradili“, poručio je Dodik.

On je dodao da je Srbija naša domovina i otadžbina.

„To niko ne može da promijeni, ni arogancija mnogih stranaca koji nisu uspjeli da promijene naše uvjerenje, osim u smjeru da još više volimo Srbiju“, naglasio je predsjednik Republike Srpske.

Dodik je prenio zalaganje Vučića da će Srbija da brani svoj narod i da Srbi nikada neće doživjeti nešto slično kao što je akcija „Oluja“ u Hrvatskoj.

„Mi ovdje treba da gradimo mir. Samo u miru možemo da gradimo bolnice. Da nije mira, danas bi gradili fabrike oružja. I Srbija i naši prijatelji iz Ruske Federacije, garancija su našeg mira i stabilnosti“, poručio je Dodik.

On je napomenuo da je Republika Srpska ideja iz 1992. godine o odbrani slobode.

„Ona i danas živi sa našom nesmanjenom željom da slobodu i dalje očuvamo. Samo slobodna Srpska. U tome smo mi neprekidna nit i poveznica. I Srbija je tu i njoj i njenom predsjedniku smo zahvalni“, rekao je predsjednik Republike Srpske.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se