10.4 C
Zvornik
25. април 2024.

Otvaranjem nove bolnice do adekvatne medicinske usluge

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je na ceremoniji otvaranja nove bolnice „Srbija“ da ljekari u Istočnom Sarajevu, koji su kao pravi heroji radili u nemogućim uslovima, danas imaju visokosofisticiranu tehnologiju kako bi ova regija imala adekvatne medicinske usluge. 

On je izrazio nadu da će se ljekari usavršiti veoma brzo za ovu tehnologiju i da će pacijenti sa ove regije imati najbolje ljekare i medicinsku uslugu.

„Želim vam ne da kažete idem u bolnicu, nego idem u `Srbiju`“, rekao je Čubrilović.

U izgradnju nove bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu uloženo je više od 54 miliona KM.

Svečanosti otvaranja prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić i ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić.

U delegaciji Srbije koja prisustvuje ceremoniji su izaslanik predsjednika Nebojša Stefanović, koji je i potpredsjednik Vlade, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoran Đorđević.

Svečanosti prisustvuju poslanici Narodne skupštine Republike Srpske, delegati i poslanici Parlamentarne skupštine BiH, mitropolit dabrobosanski Hrizostom, načelnici opština i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, te brojni građani Sarajevsko-romanijske regije.

Bogdanić: Naziv bolnice – znak zahvalnosti Srbiji za podršku

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da će bolnica u Istočnom Sarajevu ponosno nositi naziv „Srbija“ kao znak zahvalnosti Srbiji za podršku u ratnom i poratnom periodu. 

„Na primjeru ove bolnice vidi se naše znanje, upornost i sposobnost da realizujemo misuju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Željke Cvijanović o stvaranju bolje budućnosti za Srpsku“, rekao je Bogdanić u obraćanju na svečanosti povodom otvaranja nove bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu.

On je zahvalio građanima Sarajevsko-romanijske regije koji su imali snage i razumijevanja, čekajući ovaj dan.

Bogdanić je poručio da je uspio ovaj projekat u čiju su realizaciju neki sumnjali.

„Podrška Srbije postaje sve veća i odlučnija, što se vidi i po tome što smo dobili sanitetska vozila za naše zdravstvene ustanove“, rekao je Bogdanić.

On je istakao da je nova bolnica u Istočnom Sarajevu savremena, moderna zdravstvena ustanova koja pruža komfor pacijentima i dobre uslove rada zdravstvenim radnicima.

Bogdanić je napomenuo da je ovo projekat po prinicipu ključ u ruke, te da zdravstveni radnici, osim znanja i sposobnosti, iz stare bolnice ne treba da ponesu ništa drugo.

„Budimo istinski domaćini, uvodimo novu dijagnostiku. Gradeći zdravstveni sistem, gradimo i učvršćujemo Republiku Srpsku“, poručio je Bogdanić.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se