8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Novih 1.000 radnih mjesta u Loznici

BEOGRAD – Ministar privrede Srbije Goran Knežević potpisao je danas u ime Vlade Srbije okvirni sporazum kojim se predviđa da kineska kompanija „Mint automotiv grupa za Evropu“ otvori novi proizvodni pogon iz sektora automobilske industrije u Loznici, u kojem će biti zaposleno 1.000 radnika. 

Ugovor su potpisali direktor kompanije „Čirplan investicije“ Čin Jong Huon, direktor „Mint automotiva“ Čing Li Vong i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kompanija „Mint automotiv“ se ovim sporazumom obavezala da u novi pogon u Loznici, gdje će proizvoditi aluminijumske krovne nosače, obloge za vozila, aluminijumske okvire za vrata i akumulatore, uloži 100 miliona evra i zaposli 1.000 radnika.

Investicija će biti realizovana u više faza.

„Mint automotiv Jurop“ i „Čirplan investicije“ dio su „Mint grupacije“ sa sjedištem u Kini i jedan od vodećih svjetskih dobavljača u projektovanju, proizvodnji i prodaji strukturnih dijelova, obloga i dekorativnih dijelova putničkih vozila.

„Mint grupacija“ ima proizvodnju na više od 30 lokacija u Kini, na Tajlandu i u Meksiku.

Kompanija izvozi u Australiju, Evropu, Sjevernu Ameriku, Japan i jugoistočnu Aziju, a svojim proizvodima snabdijeva glavne proizvođače automobila koji imaju više od 80 odsto udjela na globalnom tržištu.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se