5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Ne dozvolite zapadnim ambasadama da urušavaju Srpsku

BEOGRAD – Poslanik SNS-a u Skupštini Srbije Vladimir Đukanović pozvao je građane Republike Srpske da, poučeni iskustvom Srbije od 5. oktobra 2000. godine, ne dozvole danas da im bilo koja zapadna ambasada pokuša urušiti Republiku Srpsku. 

„Mi u Srbiji smo ‘obojenu’ revoluciju preživeli i njene posledice trpimo i danas, nemojte vi sebi dozvoliti da to doživite. Važno je da shvatite da neko pokušava da upravo to izvede u Republici Srpskoj“, rekao je Đukanović u video-poruci objavljenoj na „Jutjubu“.

On je naveo da će danas u Banjaluci biti održana dva skupa – jedan završni predizborni koji organizuju vlasti i drugi „da se zahteva pravda ili da se uzme pravda u svoje ruke, kako to oni hoće, da bi se navodno saopštila imena ubica Davida Dragičevića“.

Đukanović je izrazio bojazan da će učesnici drugog skupa na kraju otići ka MUP-u Srpske „da bi huškali protiv policije, proglasili zločinačkom Dodikovu vlast“ da bi se narod dodatno pred izbore naoštrio da narušava tu vlast na brutalan način“.

„Nemojte dozvoliti da vam se tako nešto dogodi, zato što su posledice takvog dolaska na vlast nesagledive, razorne po jednu zemlju i sistem i to ne možete posle nikad ispraviti“, poručio je Đukanović.

On je pozvao policiju da spriječi dolazak na drugi skup „navijačkih grupa iz Federacije BiH /FBiH/, kao i organizovan dolazak pojedinih pripadnika političkih stranaka iz FBiH, posebno Stranke demokratske akcije /SDA/“.

„Plašim se sukoba, bojkotovanja izbora i uvođenja Republike Srpske u krizu, te toga da se na dan izbora prave cirkuske predstave na biračkim mestima s ciljem delegitimisanja izbora“, kaže Đukanović.

On je napomenuo da su ljudi ginuli za Republiku Srpsku i da se ne smije dozvoliti da Srpska zbog političkih trzavica dođe u tešku situaciju.

Đukanović je ocijenio i da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik povukao državnički potez kada je sinoć uputio pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i zamolio ga da odgodi posjetu Istočnom Sarajevu s obzirom na aktuelnu situaciju i optužbe o Vučićevom navodnom miješanju u izbore u BiH.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se