20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Nastaviti jačanje veza Srbije i Srpske

ISTOČNO SARAJEVO – Srbija i Republika Srpska treba da nastave da jačaju međusobne veze, što ne predstavlja prijetnju bilo kome, već pokazuje iskrenu ljubav prema svom narodu, izjavio je danas u Istočnom Sarajevu izaslanik predsjednika Srbije Nebojša Stefanović. 

„Naš zadatak je da pronalazimo načine da se gradi više puteva, bolnica, škola, da dovodimo investitore koji će otvarati radna mesta. Da narod oseća da ima korist od toga što mi obavljamo vlast, da dobija svakog dana nešto novo“, izjavio je Stefanović novinarima nakon otvaranja Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu.

Stefanović, koji je i potpredsjednik Vlade Srbije, izjavio je da je zadovoljstvo biti u savremenom i funkcionalnom objektu, kakav je novootvorena bolnica „Srbija“ čije će usluge koristiti građani Republike Srpske.

„Osim donacije sanitetskih vozila, predsednik Srbije i Vlada razmišljaju kako da u narednom periodu zajednički rade na projektima koji će pomoći razvoju infrastrukture, izgradnji objekata kulture i jačanju svih vrsta saradnje između Srbije i Republike Srpske. Na tome ćemo i dalje intenzivno raditi“, istakao je Stefanović.

On je naglasio da ga posebno raduje, kao i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Vladu Srbije, svaki novi objekat koji se izgradi u Republici Srpskoj.

„To osećamo kao napredak, aktivnost koja poboljšava stabilnost našeg regiona, jačanje naših veza. Mi ćemo dati doprinos tom cilju, da naša saradnja ide uzlaznom linijom. Zahvaljujući tome što Srbija danas može da se pohvali boljom ekonomskom situacijom, stabilnošću budžeta, jačanjem bruto-društvenog proizvoda, možemo da planiramo više novca i za Republiku Srpsku, te da zajedničkim projektima i donacijama učestvujemo još intenzivnije ove i svih narednih godina“, istakao je Stefanović.

U Istočnom Sarajevu danas je otvorena Bolnica „Srbija“ u čiju je izgradnju uloženo više od 54 miliona KM, a svečano presijecanje vrpce obavili su predsjednik i premijer Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović, resorni ministar Dragan Bogdanić i izaslanik predsjednika Srbije Nebojša Stefanović.

Osim Stefanovića, u delegaciji Srbije koja je prisustvovala ceremoniji otvaranja nove bolnice, bili su i ministri zdravlja Srbije Zlatibor Lončar i rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoran Đorđević.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se