9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

MUP RS: Skupovi uspješno obezbjeđeni

BANJALUKA – Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske saopštilo je da su jučerašnja okupljanja građana u Banjaluci prošla bez većih incidenata, zahvaljujući angažovanju oko 1.200 policijskih službenika koji su poslove uradili krajnje profesionalno. 

„Zabilježen je samo jedan incident za vrijeme održavanja neprijavljenog skupa na Trgu Krajine. Naime, dio lica sa skupa je blokirao odvijanje saobraćaja u pojedinim ulicama. Daljim radom policijski službenici će identifikovati lica i prema njima preduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom“, navodi se u saopštenju MUP-a.

U saopštenju se dodaje da se na ovom skupu, prema procjenama MUP-a i Eufora, koje su urađene na osnovu fotografije bespilotne letjelice, okupilo od sedam do osam hiljada građana.

Iz MUP-a zahvaljuju građanima koji su se ponašali mirno i dostojanstveno, poštujući pravila ponašanja, kao i na razumijevanju i strpljenju koje su pokazali za vrijeme kontrola i drugih mjera i radnji koje su policijski službenici preduzeli s ciljem održavanja stanja bezbjednosti.

U saopštenju se navodi da će pripadnici MUP-a Srpske biti angažovani i u obezbjeđivanju izbornog procesa u cijeloj Republici Srpskoj.

Iz MUP-a Srpske pozivaju građane da na miran i demokratski način ostvare svoje biračko pravo.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se