18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Mektić prisvojio novac koji su stranci dali opoziciji!?

BANJA LUKA – Samo pet dana prije izbora unutar Srpske demokratske stranke (SDS) došlo je do jakih međusobnih sukoba koji su usmjereni, najprije prema ministru bezbjednosti Bosne i Hercegovine (BiH) Draganu Mektiću, koji je i nosilac liste za izbornu jedinicu jedan, za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, piše portal „Infosrpska.ba“.

Kako je za ovaj portal potvrdio član SDS-a, čiji su inicijali D.B., do sukoba je došlo kada se predsjednik SDS-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske ispred „Saveza za pobjedu“, Vukota Govedarica izderao na Mektića, dramatično ga pitajući “Gdje su pare za izbore”!?. Kako je ovom portalu rekao D.B. riječ je o značajnoj svoti novca koji je opozicija, po najviše SDS, dobila od jedne zapadne ambasade a čiji je transfer išao upravo preko Mektića.

Naime već danima Vukota Govedarica se žali da se snalazi kako zna i umije za novac koji je potreban za neometano provođenje njegove ambiciozne predizborne kampanje kao i kampanje SDS-a. U više navrata Govedarica je pitao Mektića šta je sa novcem koji su stranci dali za predizbornu kampanju.

No Mektić je uvijek nalazio neki smušeni odgovor, kao da nije dobio sve, da tek treba da dobije, da je dobar dio koji je dao potrošen na reklamni materijal, itd. Međutim, kako priča ovaj izvor, Govedarica je došao do informacije da je riječ o velikoj svoti novca, i da su još poodavno predate Mektiću.

To je toliko razljutilo predsjednika SDS-a da se prije par dana toliko izderao na Mektića, “Malo ti je što uzimaš na sve strane, što imaš firmu u Španiji preko koje trguješ municiju i oružje. Malo ti je arapskih donacija pa još prisvajaš pare za kampanju. Nezasit si, sram te bilo, ja se snalazim kako znam i umijem za novac a ti prisvajaš sredstva koje smo dobili svi mi”, derao se Govedarica na Mektića.

Da ne dođe do bliskog kontakta Mektića i Gvedarice spasilo je nekoliko članova rukovodstva SDS-a, prenosi portal „Infosrpska.ba“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se