15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Magla usporava vožnju

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju u kotlinama i duž riječnih tokova, posebno na području Banjaluke, Kneževa, Mrkonjić Grada, Prijedora, Doboja, Foče, Zvornika, Vlasenice, Milića i Han Pijeska. 

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina i vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Zbog radova je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na dionicama magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionicama magistralnih puteva Karanovac-Crna Rijeka i Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog put granica Republike Srpske /Trnovica dva/-Trebinje zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore.

Saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom trakom.

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice u Ulici 27. marta u Bijeljini.

Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U toku je sanacija mosta preko rijeke Moštanice, zbog čega je potpuno obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Moštanica-Kozarska Dubica.

Vozila se za vrijeme obustave preusmjeravaju na obilazni put u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije klizišta na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača u vremenu od 7.00 do 16.00 časova potpuno je obustavljen saobraćaj, dok od ponoći do 7.00 i od 16.00 časova do ponoći ostaje na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tona i autobuse klase „M3“.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Zbog aktiviranog klizišta na regionalnom putu Lopare-Priboj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, te preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

U vremenu od 8.00 do 16.00 časova zbog deminerskih radova najavljene su polučasovne obustave saobraćaja na magistralnom putu Foča-Gacko, na lokaciji Nacionalni park Sutjeska-Priboj, opština Foča.

Zbog deminerskih radova na deminerskim radilištima u Klakarima Donjim na putu Brod-Odžak, od 8.00 do 18.00 časova radnim danima saobraćaj se odvija tako što 30 minuta traju obustave, a 15 minuta propuštanja vozila.

Na regionalnom putu Teslić dva-granica Republike Srpske/FBiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na lokalnom putu Doboj-Manastir Petrovo na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Na području FBiH saobraćaj teretnih vozila obustavljen je zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, na ulazu u Bugojno.

Za vrijeme radova saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi u toku su na dionicama auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima Blažuj-Gromiljak, Mrkonjić Grad-Ključ, Donji Vakuf-Travnik i Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Zbog radova u Crnoj Gori u vremenu od 9.00 do 13.00 i od 15.00 do 18.00 časova ne preporučuje se korištenje Graničnog prelaza Deleuša.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se