15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Kusturica i Demokratski front čestitali pobjedu Dodiku i Cvijanovićevoj

ANDRIĆGRAD – Srpski režiser Emir Kusturica čestitao je danas kandidatu koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i kandidatu za predsjednika Republike Srpske Željki Cvijanović pobjedu na izborima. 

U telefonskom razgovoru sa predsjednikom Srpske i budućim srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, Kusturica je istakao da „njegova, kao i pobjeda Cvijanovićeve nije samo njihova lična pobjeda, već pobjeda srpskog naroda i Republike Srpske, te veliki doprinos njenom očuvanju i opstanku“.

On je Dodiku i Cvijanovićevoj poželio uspjeh u daljem radu na jačanju Republike Srpske za dobrobit srpskog naroda.

Crnogorski opozicioni savez Demokratski front /DF/ čestitao je danas pobjedu na izborima kandidatima koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Miloradu Dodik i za predsjednika Republike Srpske Željki Cvijanović. 

„Očigledno su građani Republike Srpske dominantno podržali borbu protiv Soroša i drugih nedobronamjernih međunarodnih adresa koje su se trudile da opoziciju u Srpskoj predstave kao izvođače njihove politike“, navodi se u čestitki DF-a.

U DF-u vjeruju da će Dodik u vršenju nove odgovorne funkcije, predvodeći srpski narod u Republici Srpskoj, uraditi sve što je u njegovoj moći da Srbi budu jedinstveni, te da neće biti dovedena u pitanje najveća srpska pobjeda nakon Drugog svjetskog rata – stvaranje i opstanak Republike Srpske.

U čestitki je posebno pohvaljen odnos Dodika prema Rusiji.

Iz DF-a navode da se Dodik poveo primjerom najmudrijih srpskih političara u istoriji, među kojima se nalaze i vladari Crne Gore iz loze Petrovića, da nije bio spreman da odustane od bratskog i prijateljskog odnosa prema Rusiji, čak ni po cijenu izbornog poraza.

„To su građani Republike Srpske, posebno pravoslavni hrišćani, znali da cijene i upravo zbog toga vam dali u najvećem broju svoje povjerenje“, poručuju iz DF.

Iz DF-a su naveli da je Dodik i do sada pravilno razumio težak položaj srpskog naroda, ne samo na prostoru gdje je pobijedio, već i u čitavom regionu.

„Zato ćemo se radovati iskrenoj saradnji koju smo i do sada imali, a koju ćemo u budućnosti još više unapređivati“, poručuju iz DF-a.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se