18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Kovačević: Molimo predstavnike opozicije da se više ne brukaju

BANJALUKA – Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da SNSD moli predstavnike opozicije da prestanu da se brukaju i obmanjuju građane Republike Srpske, siju mržnju među građanima i da konačno poslije 12 godina prihvate realnost da oni nisu i nikada neće biti izbor građana Srpske.

Na pitanje Srne da prokomentariše tvrdnje predsjendika SDS-a Vukote Govedarice „da je on predsjednik Srpske jer su izbori pokradeni“, Kovačević je rekao da na to može samo da kaže da je od članova SDS-a čuo da on više nije ni predsjednik svoje partije, a ne Republike.

On je pozvao kandidate opozicije za najviše funkcije da lično prebroje glasove.

„Ukoliko oni žele da glasovi budu ponovo brojani, pozivamo Vukotu Govedaricu i Mladena Ivanića da ih oni lično prebroje i da se uvjere da oni nisu izbor građana Republike Srpske i da to nikada neće biti“, poručio je Kovačević.

On je podsjetio da je rezultate na koje se žale Govedarica i Ivanić utvrdila Centralna izborna komisija BiH.

„Vlast u Srpskoj nema nikakav uticaj na sprovođenje izbora, niti na Centralnu izbornu komisiju. Naprotiv, vlast na nivou BiH, koja je bila katastrofalna i tako su je građani i ocijenili na izborima, u protekle četiri godine su činili upravo predstavnici opozicije. Odgovornost treba da traže jedino u svojim redovima, a građani su prepoznali kakav je njihov rad i ocijenili ga glasajući prvenstveno za SNSD i stranke vladajuće koalicije u Srpskoj“, naglasio je Kovačević.

Prema nepotpunim preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije BiH, u trci za predsjednika Srpske vodi kandidat koalicije SNSD-DNS-SP Željka Cvijanović ispred kandidata Saveza za pobjedu Vukote Govedarice.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik, prema istim podacima, ima ubjedljivu prednost nad kandidatom Saveza za pobjedu Mladenom Ivanićem. 

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se