14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Kormak: Nakon objave rezultata, što prije formirati vlast

SARAJEVO – Ambasador SAD u BiH Morin Kormak izjavila je da je za BiH važno da se nakon objave rezultata opštih izbora „što prije formira vlast, u skladu sa sudskim odlukama“. 

„EU i SAD su u prethodnom periodu radili na tome da se sve stranke i strane sastanu, da bi se došlo do rješenja. Jako je važno da se nakon objavljivanja rezultata, djeluje što brže i ekspeditivno, u skladu sa sudskim odlukama, na uspostavljanju vlasti i rješavanju pitanja“, rekla je Kormakova novinarima u Sarajevu.

Ona je istakla da je Ambasada SAD duboko posvećena izbornom i demokratskom procesu u BiH, te dodala da su građani BiH jasno pokazali opredjeljenje za evroatlantske integracije i institucije, da bi zemlja išla naprijed.

Kormakova je istakla da je veoma važno da građani BiH izađu na biračka mjesta i glasaju, odnosno da biraju lidere koji su fokusirani na rješavanju problema u zemlji, da bi BiH išla naprijed.

„Izborni dan je jako važan i mi smo zabrinuti zbog vijesti o raznim izbornim prevarama i danas i u prethodnim sedmicama i danima“, rekla je Kormakova.

Kormakova je istakla da je Ambasada SAD poslala mnogo posmatračkih timova na biračka mjesta širom BiH, da bi pomogli da izbori budu fer i pošteni.

Ona je još jednom pozvala građane BiH da izađu u što većem broju na izbore, te da prijave opštinskim izbornim komisijama ukoliko uoče neke nepravilnosti.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se