23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Kolovozi mokri, magla smanjuje vidljivost

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se vozi po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, magle ima na putevima u kotlinama i uz riječne tokova, najviše uz Drinu i Lašvu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske. 

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Režim saobraćaja izmijenjen je na putevima na kojima se izvode radovi, gdje je obavezno poštovanje saobraćajne signalizacije.

Zbog radova izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionicama magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš, na magistralnom putu na području Trebinja, dionica prema Trnovici dva, te na dionici Sarajevo-Foča na lokalitetu Sijeračke Stijene.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu Moštanica-Kozarska Dubica gdje je u toku sanacija mosta preko rijeke Moštanice.

Zbog klizišta usporeno se saobraća na putevima Karanovac-Crna Rijeka, Bratunac tri-Drinjača, Karan-Novi Grad u mjestu Rakovac, Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić zbog klizišta u rejonu Čelića.

Na ulazu u Banjaluku u toku je uklanjanje naplatnih kućica iz pravca Klašnica zbog čega je na tom dijelu puta izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog izvođenja deminerskih radova svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Foča-Gacko, u Nacionalnom parku „Sutjeska“.

Deminerska radilišta su i na magistralnom putu Brod-Odžak gdje svaki radni dan od 8.00 do 18.00 časova dolazi po povremenih obustava saobraćaja.

I dalje je na snazi zabrana saobraćaja na regionalnom putevu Teslić-Podjezera /FBiH u mjestu Žeželja, dok je na putnom pravcu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na području Banjaluke do 22. oktobra od 7.00 do 19.00 časova zbog sanacionih radova na kolovozu na Bulevaru Srpske vojske saobraćaj će se odvijati jednom trakom od Rebrovca prema pijaci.

Za sva vozila na snazi je zabrana saobraćaja u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, preko Zelenog mosta, te u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

Na području FBiH zbog radova izmijenjen je saobraćaj na dionicama auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, zatim na magistralnim putnim pravcima Novi Travnik-Bugojno, Blažuj-Gromiljak /Gladno Polje i prolaz kroz Kiseljak/, Mrkonjić Grad-Ključ, Teslić-Karuše, Donji Vakuf-Travnik i Semizovac-Olovo-Kladanj, kao i na regionalnim putevima Prozor-Tomislavgrad /Podbor-Aćimići/ i LJeševo-Visoko.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja. Zbog radova u Crnoj Gori od 9.00 do 13.00 i od 15.00 do 18.00 časova ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Deleuša. Saobraćaj je i dalje obustavljen na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor zbog radova na hrvatskoj strani.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se