8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

Govedarica: Izvjesni Radić nije povjerenik, član je SDS-a od 2015. godine i nisam ga ja učlanio u stranku

BANJALUKA – Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je danas u Banjaluci da Aleksandar Radić jeste član SDS-a, ali nije povjerenik ove stranke u Čelincu. 

„Izvjesni Radić nije povjerenik SDS-a i sramno je što je /ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan/ Lukač rekao da naša stranka stoji iza ovog čovjeka. Taj čovjek je član SDS-a od 2015. godine i nisam ga ja učlanio u stranku, niti Dragan Mektić, nego Goran Tubak kojeg sam smijenio sa mjesta predsjednika opštinskog odbora SDS-a u Čelincu“, rekao je novinarima Govedarica.

On je naveo da je 29. maja Mektića imenovao za povjerenika opštinske organizacije stranke u Čelincu.

„Imajući u vidu da je raspuštena samo opštinska organizacija, a ne mjesni odbori, Mektić je Uroša Jankovića imenovao za rad sa mjesnim odborima. Sve to što je iznio Lukač, neka mu služi na čast, jer su notorne neistine“, dodao je Govedarica.

Prema njegovim riječima, ukoliko se dokaže da je Radić zaista ispalio zolju na zgradu u Banjalucu, onda mu nije mjesto u SDS-u.

„Lukač se, nažalost, stavio u funkciju sudije i tužioca i time zloupotrijebio funkciju. Sve ovo me podsjeća na slučaj ‘Dragičević’ i konferenciju za novinare koja je tada bila i zato bi Lukač morao da podnese ostavku i odgovara u sudu“, kaže Govedarica, koji je najavio tužbu protiv Lukača zbog, kako tvrdi, klevete da je SDS teroristička organizacija.

aleksandar radic 1
Aleksandar Radić u društvu Vukote Govedarice

Član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić kaže da nije „rušilac Republike Srpske“, te da Lukačevi navodi nisu tačni.

„Nažalost, vrh Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske je kriminalizovan i njime upravljaju organizovane kriminalne grupe“, tvrdi Mektić.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je da je „opasno kada ministar unutrašnjih poslove učestvuje u izbornom procesu“.

„Meni je ovdje čudno da opet nema Tužilaštva koje iznosi stav. Ukoliko je čovjek počinio krivično djelo, nije bitno iz koje je partije ili porodice, treba da odgovara“, rekao je Čavić.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da je današnja konferencija za novinare MUP-a politički marketing.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je ranije danas da je Aleksandar Radić /42/, povjerenik SDS-a iz Čelinca, ispalio „zolju“ na zgradu Koncerna „Agram“ u banjalučkom naselju Borik 31. marta. 

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je Radić član SDS-a, povjerenik u Čelincu, čovjek od povjerenja Dragana Mektića i Vukote Govedarice.

„DNK analiza potvrdila je da se slaže sa onim DNK na ispaljenoj zolji, tako da je Radić nesporno lice koje ju koristilo. Imamo saznanje o još najmanje jednom licu koje je učestvovalo u ispaljivanju“, naveo je Lukač.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se