10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Govedarica: Zanimaće me samo Ustav Republike Srpske

GRADIŠKA – Kandidat Saveza za pobjedu /SzP/ za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je večeras u Gradišci da ga, ukoliko bude izabran za predsjednika Srpske, neće zanimati statut njegove stranke, nego samo Ustav Republike Srpske. 

„Hoću da izražavam jedinstvo srpskog naroda i drugih naroda koji poštuju Republiku Srpsku. Baviću se jasnom strateškom politikom, a od buduće Vlade Republike Srpske očekujem odgovornost, da otvori vrata privredi i definiše podsticajnu politiku“, istakao je Govedarica na predizbornom skupu Saveza za pobjedu.

Kandidat SzP za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da će, ukoliko ga narod izabere, širiti pozitivnu sliku o Republici Srpskoj širom Evrope, kao što je to radio protekle četiri godine.

„Trudiću se da sačuvam mir i omogućim normalan razvoj BiH, ali ću čvrsto braniti poziciju i interese Republike Srpske. Građanima obećavam da mogu biti sigurni i u mir i u otvorenost Republike Srpske prema svijetu“, rekao je Ivanić.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da građani očekuju da zajedno sa ljudima iz SzP grade bolju Republiku Srpsku u kojoj će ljudi moći da žive od svog rada i kreiraju kvalitetan život za svoje porodice.

Nosilac liste kanididata PDP-a za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Izbornoj jedinici dva Milan Švraka rekao je da PDP želi obnovu Republike Srpske i da stvori bolje uslove za mlade ljude, radnike i penzionere.

Kandidat SDS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Srpske iz Izborne jedinice dva Mirko Samardžija rekao je da je Gradiška izrazito agrarna opština i da će se zalagati za dalji razvoj poljoprivrede i korjenite promjene podsticajne politike u ovoj oblasti.

Kandidat SDS-a za poslanika u Narodnoj skupštini u Izborne jedinice dva Zoran Latinović istakao je da su kadrovi SDS-a i koalicionih stranaka spremni da rade na reformama i obnovi privrede kako bi obezbijedili bolje uslove za sve građane.

Na tribini su govorili i predsjednik NDP-a Dragan Čavić i nosilac liste SDS-a za Parlamentarnu sluštinu BiH u Izbornoj jedinici jedan Dragan Mektić.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se