3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Govedarica: ‘Savez za Pobjedu’ ne prihvata rezultate izbora bez ponovnog brojanja glasova

BANJALUKA – Kandidat SzP-a za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica izjavio je danas da SzP „nastavlja sa radom i postizbornim aktivnostima“, te da ne prihvata rezultate izbora bez ponovnog brojanja glasačkih listića. 

„U odnosu na jučerašnji dan imamo još oko 1.500 nevažećih listića, odnosno ukupno 44.000“, kaže Govedarica i dodaje da će broj nevažećih listića „vjerovatno biti oko 50.000“.

Govedarica navodi da je razlika između njega i kandidata koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Srpske Željke Cvijanović smanjena i sada je oko četiri odsto.

„Nevažeći glasački listići mogu i te kako da utiču na izborni rezultat. U svim tim nepravilnostima je nama oteta izborna pobjeda i insistiraćemo da sve bude utvrđeno“, rekao je Govedarica na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Govedarica je potvrdio da su on i kandidat SzP-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić dobili poziv da danas dođu na kafu kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, ali da se tom pozivu neće odazvati.

On je rekao da neće da razgovara sa čovjekom koji je, kako kaže, „podijelio narod u Republici Srpskoj“, ocijenivši da je i Dodikov poziv na jedinstvo srpskih predstavnika na nivou BiH u stvari „lažno zajedništvo“.

Na pitanje kako kao predsjednik SDS-a komentariše izjavu funkcionera ove stranke Milovana Bjelice da je potpuno jasna izborna pobjeda kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Govedarica je rekao da je Bjelica „na fonu SDS-a da sve treba biti utvrđeno“.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić ponovio je da će SzP insistirati na „utvrđivanju istine“ kada je riječ o proteklim izborima, te dodao da će o ulasku u Narodnu skupštinu i naredne aktivnosti utvrditi organi stranke i da ne želi da vodi populističku politiku.

Komentarišući izjavu potredsjednika NDP-a Zdravka Krsmanovića da opozicija treba da prizna poraz i da SzP više ne postoji, Čavić je rekao da je to Krsmanovićev lični stav, a ne stav stranke.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović i kandidat ove stranke za Narodnu skupštinu Srpske Draško Stanivuković tvrde da neće ući u parlament „Srpske dok ne bude utvrđena istina o izborima“, navodeći da „u trenutku dok govore Gradska izborna komisija u Banjaluci prepravlja zapisnike“.

Oni su poručili da neće ući u parlament Srpske i dok se ne otkrije „istina o slučaju porodice Dragičević“, te najavili da će od danas biti na Trgu Krajine u Banjaluci i pozvali građane da im se pridruže.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se