5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Govedarica: Ne želim da komentarišem Vučićevu izjavu o izborima

BANJALUKA – Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je danas u Banjaluci da ne želi da komentariše izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o uplitanju stranog faktora u izborni proces u BiH.

„Vučić je iznio svoje viđenje, kao i srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, ali smo jedan narod koji ne smije da se dijeli. Kada govorimo o današnjoj posjeti ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića Republici Srpskoj, sigurno je da postoji ljubav između srpskog naroda u Srpskoj i Srbiji, što je prirodno, a ako neko može ovo da dovodi u vezu sa nekim političkim podrškama, to me ne zanima“, rekao je novinarima Govedarica.

On je zahvalio Srbiji na pomoći Republici Srpskoj i dodao da su u Srpsku uvijek dobrodošli funkcioneri iz Srbije.

Komentarišući otvaranje auto-puta „9. januar“ od Banjaluke do Doboja i današnji govor gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića /SDS/ na otvaranju završne dionice Drugovići-Prnjavor, Govedarica je rekao da je dobro da se razvija putna infrastruktura, ali da je Srpska za ovaj auto-put imala ankes o zaduženju za dodatnih 100 miliona KM, što je, kako tvrdi, nepovoljno.

„To je ono što smo kritikovali, kao i što je štetan ugovor za auto-put prema Prijedoru, jer je data koncesija. Što se tiče Petrovića, gradonačelnik je Doboja i pretpostavljam da mu je drago što je dobio putnu komunikaciju i ovo ne smijemo da miješamo sa političkim stavovima“, kaže Govedarica.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se