20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Glasanje proteklo bez ugrožavanja bezbjednosne situacije

BANJALUKA – Proces glasanja na 2.098 biračkih mjesta u Republici Srpskoj protekao je bez ugrožavanja bezbjednosne situacije i većih narušavanja javnog reda i mira, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske. 

U saopštenju se navodi da su policijski službenici MUP-a Republike Srpske od 15.00 časova do 19.00 časova postupili po dvije prijave i to u Rogatici i Doboju.

Lice čiji su inicijali S.M. narušilo je javni red i mir na biračkom mjestu u Rogatici na način da je opsovalo majku predsjedniku biračkog odbora i policijskom službeniku, te mu je uručen prekršajni nalog, nakon čega je izvršilo krivično djelo napad na ovlašćeno službeno lice ozbiljnom prijetnjom da će napasti policijskog službenika automatskom puškom.

U saopštenju se navodi da je S.M. lišen slobode, a policijski službenici preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem dokumentovanja navedenog krivičnog djela.

U 17.50 časova predsjednik biračkog odbora na biračkom mjestu Čaršija, Doboj prijavio je policiji da se u prostorijama ovog biračkog mjesta nalazi lice čiji su inicijala M.D. koje narušava javni red i mir vikom.

Policijski službenici Policijske stanice Doboj jedan izašli su na lice mjesta i navedenom licu izdali prekršajni nalog. Biračko mjesto nije zatvarano, jer je M.D. po naređenju policijskih službenika napustio prostorije biračkog mjesta.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske obezbjeđivaće biračka mjesta dok se glasački listići ne transportuju do opštinskih izbornih komisija, a tokom noći će obezbjeđivati objekte gdje su smještene opštinske izborne komisije.

Iz MUP-a Srpske podsjećaju da se zabrana o prevozu eksplozivnih materija na području Republike Srpske primjenjuje do sutra u 6.00 časova.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se