5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

DODIK: Velika pobjeda koalicije SNSD-DNS-SP (video)

BANJALUKA – Lider SNSD-a Milorad Dodik, koji je ranije večeras proglasio pobjedu na izborima za srpskog člana Predsjedništva BiH, rekao je da uskoro očekuje potvrdu pobjede i Željke Cvijanović kao kandidata za predsjednika Republike Srpske, čime će biti zaokružen veliki izborni trijumf koalicije SNSD-DNS-SP.

Prema njegovim riječima, ova koalicija će imati podršku oko 65 odsto birača u Srpskoj, što će omogućiti formiranje vlasti „bez turbulencija“.

Dodik je rekao Srni da je ovaj rezultat za njega očekivan jer je na to ukazivalo sve što se dešavalo na terenu tokom predizborne kampanje.

Govoreći o svom djelovanju na poziciji srpskog člana Predsjedništva BiH, Dodik je rekao da će njegova politika biti „prije svega Srpska“, te poručio da neće razočarati ljudi koji su mu ukazali povjerenje.

„Moj osnovni zadatak će biti da napravim Srpsku jačom nego što je bila do sada na nivou zajedničkih institucija BiH“, istakao je Dodik.

CIK rezultati potvrđuju pobjedu

Na izborima za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske u vođstvu je kandidat SNSD-a Milorad Dodik sa osvojenih 55,15 odsto glasova, izjavio je Sarajevu predsjednik Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Branko Petrić. 

Petrić je na konferenciji za novinare CIK-a BiH u ponoć rekao da je, na osnovu preliminarnih, nezvaničnih i nepotvrđenih rezultata, na drugom mjestu kandidat Saveza za pobjedu Mladen Ivanić sa osvojenih 41,98 odsto glasova.

Na izborima za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH u vođstvu je kandidat SDA Šefik DŽaferović sa 100.872 ili 37,97 odsto glasova, a na drugom mjestu je kandidat SDP-a Denis Bećirović sa 33,40, dok treći kandidat SBB-a Fahrudin Radončić sa 12,35 odsto.

Kandidat Demokratskog fronta za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željko Komšić vodi sa 49,47 odsto glasova, a na drugom mjestu je kandidat HDZ-a BiH Dragan Čović sa 38,66 odsto glasova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se