15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Dodik: Ponosan sam što je ova vlast RS politički stabilizovala, ekonomski i socijalno uredila

BIJELJINA – Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je na mitingu u Bijeljini da je ponosan što je vlast ove stranke Republiku Srpsku politički stabilizovala, ekonomski i socijalno uredila i rekao da njen dalji put vodi ka Beogradu. 

„Naša povezanost sa Beogradom je prirodna, mi smo jedan narod, povezani sa svim Srbima ma gdje bili i naša saradnja sa Srbijom je sada bolja nego što je ikada bila“, naveo je Dodik.

On je dodao da Republika Srpska sarađuje i sa velikom, bratskom Rusijom po svim pitanjima koja su važna za Srpsku, kao i sa svima koji žele saradnju, vođena politikom čistih narodnih i nacionalnih računa, kako će biti i ubuduće.

„Nisam i neću uraditi ništa na štetu srpskog naroda i Republike Srpske i to me motiviše“, istakao je Dodik i dodao da baš ne voli Sarajevo, ali da će otići tamo ponosan i osnažen podrškom srpskog naroda iz koje crpi snagu.

On je kritikovao rukovodstvo opozicionog političkog bloka i pozvao i njihove glasače da podrže njega i Željku Cvijanović, poručujući im da oni svojom politikom grade državu Republiku Srpsku.

„Nikada vas nisam iznevjerio, okrenuo glavu i nisam napravio nijednu grešku za srpski narod. Hoću iz osjećaja nepravde, zbog otimanja ovlaštenja Republici Srpskoj putem visokih predstavnika, da odem u Sarajevo i da pokažem mjeru našeg ponosa i dostojanstva“, rekao je Dodik.

On je istakao da srpski narod ne može da živi bez slobode, a da narod nema slobodu ako nema svoju državu, te naveo da Srbi danas imaju dvije države, Republiku Srpsku i Srbiju.

„Republika Srpska na prvom mjestu, srpski narod na prvom mjestu, savez Srpske i Srbije na prvom mjestu“, poručio je Dodik.

U obraćanju okupljenima na gradskom trgu u Bijeljini on je govorio o brojnim ulaganjima vlasti SNSD-a u ovaj grad i u Semberiju, u sve infrastrukturne projekte, zaštitu i razvoj poljoprivrede, kao i pomoć velikim firmama, kao što su „Orao“ i „Žitopromet“, te najavio dalju podršku za razvoj ovoga kraja.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je na mitingu u Bijeljini da će ovaj put SNSD odnijeti najveću pobjedu i u Semberiji.

„Bićete ponosni na mene kao predsjednika, a ja sam na vas uvijek bila ponosna i zajedno smo pobijedili ekonomsku krizu, poplavu i sušu, pa i one koji su prodavali naše interese po Sarajevu, a sada ugrožavaju našu bezbjednost u Banjaluci“, poručila je ona.

Cvijanovićeva je istakla da narod Srpske zaslužuje vlast patriota „koji ne prodaju Republiku za jednu sarajevsku fotelju“.

Prema njenim riječima, SNSD je veliki tim koji čuva Republiku Srpsku, a samo veliki timovi mogu da osvajaju velike pobjede.

„Sigurna sam da je i Bijeljina dio politike SNSD-a, koja radi za svakog čovjeka. Srpska nema finansijskih problema, povećali smo plate, penzije i socijalna davanja, a uveli i nova socijalna prava, povećali poljoprivredne podsticaje i agrarni budžet, svi zajedno, jer narod je naša snaga“, zaključila je Cvijanovićeva.

Na centralnoj tribini SNSD-a koja je večeras održana na gradskom trgu u Bijeljini predstavljeni su kandidati stranke za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice šest i kandidati SNSD-a za poslanike u parlamentu BiH iz Izborne jedinice dva.

Nosilac poslaničke liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Nedeljko Čorić pozvao je da se očuva legalnost izbora, a pobjeda SNSD je, kaže, sigurna.

„Ima nas dovoljno da pobijedimo i u Semberiji, da budemo desna ruka Banjaluci, a ne kamen spoticanja“, poručio je on.

Ćorić je pozvao sve birače da izađu na izbore i da se na taj način očuva stabilnost Srpske.

Nosilac liste SNSD za parlament BiH iz Izborne jedinice dva Vojin Mitrović rekao je da nastavak njihove politike garantuje ekonomsku i socijalnu stabilnost, ali da je potrebno obezbijediti i zaštitu srpskog naroda i Republike Srpske i na nivou BiH.

„Jedna je domovina i nemamo izbora, ako Dodika podržavaju /predsjednik Srbije Aleksandar/ Vučić, /predsjednik Rusije Vladimir/ Putin i Srpska pravoslavna crkva, podrži ga i ti Semberijo“, pozvao je Mitrović.

Na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića, nakon mitinga, održan je poklon koncert Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina sugrađanima na kojem su nastupili pjevači Saša Matić i Katarina Grujić.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se