18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik: Hram izgrađen u čast žrtava ustaškog terora

LAKTAŠI – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Hram Svetih ravnoapostolnih Konstantina i Jelene u Mrčevcima kod Laktaša izgrađen u čast srpskih žrtava iz ovog sela koje su ubile ustaše u Drugom svjetskom ratu, kao i žrtava iz proteklog rata. 

Dodik, koji je da porodicom jedan od kumova ovog hrama, podsjetio je da je u naletu ustaških jedinica u ovom selu u Drugom svjetskom ratu samo u jednom danu ubijen 141 mještanin tog sela, te da su tom prilikom ubijene i kompletne porodice.

„Uvijek je postojala želja ovog naroda da izgradi hram posvećen tim žrtvama, kao i žrtvama u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu“, rekao je Dodik novinarima nakon osveštanja hrama.

On je istakao da je izgradnju ove svetinje, koja je pravljena sa ljubavlju, pomoglo više od 2.200 darodavaca različitog obima.

„Nakon četri godine okupili smo se ovdje da osveštamo novoizgrađeni hram uz prisustvo NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja i vladike banjalučkog Jefrema“, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske zahvalio je vladiki Jefremu koji je blagoslovio ovaj hram i patrijarhu Irineju što su osveštali svetinju u Mrčevcima.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se